Agenda


oct.
18
dv.
ATENCIÓ! CANVI DE DATA!Coetus i Carles Dénia presenta DE BANDA A BANDA - Auditori Municipal Enric Granados
oct. 18 - 9:00 pm – 11:00 pm
ATENCIÓ! CANVI DE DATA!Coetus i Carles Dénia presenta DE BANDA A BANDA - Auditori Municipal Enric Granados

CANVI DE DATA DEL CONCERT!
NOVA DATA
Dijous, 28 de novembre, 21.00 h

Serveix la mateixa entrada per l’espectacle.

Devolució de les entrades en cas de no poder assistir-hi:

– Entrades comprades a la taquilla de l’Auditori : presencialment en l’horari de la taquilla (de dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 h)
– Entrades comprades per Internet:  poseu-vos en contacte mitjançant el següent correu: difusioauditori@paeria.es

 

De banda a banda
Coetus Coetus, la banda de percussió ibèrica, celebra més de 10 anys de trajectòria amb la presentació del seu tercer treball discogràfic, De banda a banda, junt amb Carles Dénia. L’orquestra de percussió evoluciona des de la recuperació del patrimoni musical de la Península Ibèrica cap a noves sonoritats i fronteres musicals. Coetus reinterpreta, a través de l’habitual posada en escena festiva i de gran format, amb 18 músics sobre l’escenari dirigits per Aleix Tobias, aquesta herència musical anònima que fa viure el públic de cara al passat, d’esquenes al futur i amb els peus al present.

Carles Dénia (veu), Ana Rossi (veu), Rusó Sala (veu), Aleix Tobias (percussió i veu), Martí Hosta (percussió i veu), Dídac Ruiz (percussió, ngoni i veu), Bernat Torras (percussió i veu), Angelo Manhenzane (percussió), Antonio Sánchez (percussió), Acari Bertran (percussió), Alberto Carrreño (percussió), Mariona del Carmen (percussió), Anna Tobías (percussió), Fran Lucas (percussió), Guillem Aguilar (baix), Xavi Lozano (vents), Martí Serra (saxos), Mario Mas (guitarra)

Direcció musical: Aleix Tobia
Foto: Abel Hecheverria

 

oct.
19
ds.
Damaris Gelabert · En concert - Teatre de La Llotja
oct. 19 - 6:00 pm

 

Venda a la taquilla del teatre de la Llotja
De dilluns a divendres de 17.00 a 21.00 h
Dimarts, dimecres i dijous d'11.00 h a 13.00 h
Funcions en caps de setmana i festius: 1 hora abans de la representació
Preu reduït amb carnet Amics de la Llotja

Torna al Teatre de La Llotja: Dàmaris Gelabert.

La cantant, pedagoga i musicoterapeuta Dàmaris Gelabert s’ha convertit en els darrers anys en el referent infantil musical per excel•lència, les seves cançons es reprodueixen diàriament a les escoles i a les cases, on nens i nenes les canten i les gaudeixen. El seu canal de YouTube ja acumula més de 73.000 subscriptors. Des del seu debut, ha escrit més de 150 cançons, la major part d’elles, editades en 16 discos. Els videoclips Bon dia i Els dies de la setmana ja han superat els 10.000.000 de visualitzacions.

L’experiència d’aquest concert ens dóna l’oportunitat de viure els efectes positius de cantar junts, ens fa feliços, ens ajuda a aprendre, a créixer, ens uneix, ens fa viure emocions i, sobretot, suposa un moment únic per reforçar els vincles afectius.

«Un viatge per Broadway» Mag Adriaco - Sala 1. Teatre municipal de l'Escorxador
oct. 19 - 6:00 pm

18.00 h
20.00 h

Durada: 1 h 10 min

Sinopsi:
Espectacle que combina màgia i els millors hits de Broadway per endinsar el públic en un mon màgic en què gaudeixi d’una experiència única amb tota la família.
Un recull d’alguns dels jocs clàssics del Mag Adriaco que també incorpora novetats màgiques que us sorprendran.

Màgia familiar
Estrena

Companyia de màgia que va nàixer fa 10 anys per produir espectacles, tallers i conferències de màgia.

Fitxa artística:
Mag: Adrià Codina Ferrer (Mag Adriaco)
Fotografia: Oriol Puig Pericon

INTERFADO – 8è Festival Internacional de Fado de Lleida - Cafè del Teatre
oct. 19 - 10:30 pm
INTERFADO - 8è Festival Internacional de Fado de Lleida - Cafè del Teatre

INTERFADO – 8è Festival Internacional de Fado de Lleida

3 NO FADO

 

Varsòvia, Amsterdam i Barcelona… Amb l’única connexió de que són a Europa, en aquestes tres ciutats viuen i creen tres músics portuguesos que van decidir unir-se per crear un disseny únic de diàleg musical inspirat en el llenguatge global del fado.

Concebut pel músic de Porto, João de Sousa i per invitació del Festival de Fado de Lleida, “SOUSA, ROCHA E FRAGA”, és un projecte que busca punts de contacte entre diferents personalitats musicals, mentre que mostra el potencial unificador del fado com estètica que uneix experiències i bagatges diferents.

Des d’Amsterdam arriba el Azoreano/Lisboeta Rafael Fraga. Guitarra portuguesa, cantant, compositor i arranjador clàssic, amb diversos àlbums editats amb nom propi. Té en el seu currículum participacions de pes en l’escena musical portuguesa col·laborant amb Carlos del Carmo i Ana Moura, entre d’altres.

Des de Barcelona ​​arriba el Portense Jorge da Rocha, baixista i vocalista polifacètic que ha editat dos discs en solitari i ha presentat el seu treball en viu en països com el Japó, la Xina, Bolívia i en gairebé tot Europa.

Des de Varsòvia, João de Sousa, vocalista, guitarrista i productor amb una carrera que inclou 3 àlbums en solitari i participacions amb alguns dels artistes polonesos més reconeguts.

Sens dubte, serà un concert únic que serà presentat diversos fados tradicionals amb arranjaments originals en una formació típica de fado (guitarra, guitarra portuguesa i baix). També serà possible escoltar temes que configuren el repertori de cadascun dels músics en les seves respectives activitats musicals. Cal destacar que tot el repertori està especialment preparat per al festival, fent d’aquest concert un esdeveniment únic i que recomanem no perdre’s.

João de Sousa, guitarra espanyola i veu. Jorge da Rocha, contrabaix. Rafael Fraga, guitarra portuguesa.

 

Ho organitza: Orfeó Lleidatà

oct.
20
dg.
«Despertar (Spring Awakening) » , Kalmusik - Teatre de l’Escorxador (sala 2)
oct. 20 - 5:30 pm

A les  17.30 i 20 h

Preus: 7,00 €

Durada: 1 h i 45 min

Sinopsi:

Alemanya 1891. La dolça Wendla explora els misteris del seu cos i es qüestiona d’on venen i com neixen els nadons. Alhora, Melchior, un jove brillant, ha après diversos aspectes de la sexualitat humana que la societat s’obstina a amagar. Una tarda tranquil·la, en la intimitat del bosc, es troben i experimenten un cúmul de sensacions que mai abans havien sentit. Hauran de traçar el seu propi destí en un mon on son incompresos.
Teatre musical.
Estrena.
Espectacle interpretat en llengua de signes en català.
Kalmusik va nàixer el 2014 amb l’objectiu de posar en escena peces de teatre musical.

Fitxa artística:

Autoria: Steven Sater
Direcció i escenografia: Cia Xamba
Interpretació: Alba Costa, Alexandre Jiménez, Eduard Molins, Elisa Vives, Eric Rodrigo, Lorena Mulet, Mariàngels Lòpez, Marta Pachón i Raül Peinado
Disseny gràfic: Lorena Mulet
Intepretació llengua de signes: Marta Pampalona
CALA VENTO - Cafè del Teatre
oct. 20 - 8:30 pm
CALA VENTO - Cafè del Teatre

Cala Vento és una rara avis dins del nostre panorama musical. No només per la seva formació de duo de guitarra, bateria i veu que algunes vegades pot semblar una rabiosa banda de cinc membres i d’altres, com un intimista cantautor a peu de carrer, sinó també per la seva sinceritat, per la seva senzillesa i especialment per la seva connexió a un món que sembla estar a punt de desaparèixer.

Joan i Aleix són dos amics de l’Empordà que es van ajuntar el 2015 amb la intenció d’emular la fórmula de Japandroids. No obstant això, van aparèixer unes cançons més pròximes als Planetes i l’univers de Nueva Vulcano: lletres molt directes, poc pretensioses, genuïnes i amb aquesta prima línia entre l’individual i el col·lectiu.

En aquests quatre anys, i sempre amb l’ajuda a l’estudi d’Eric Fuentes i Santi Garcia, han gravat tres discos: Cala Vento (BCore Disc, 2016), Fruto Panorama (BCore Disc, 2017) i Balanceo (Montgrí, 2019). Des del seu local d’assaig, han tocat fins que els han sortit durícies a les mans, i han pujat a més de dos-cents escenaris de tota la Península, els EUA i Mèxic, en ocasions en concerts íntims per a tres persones i en altres, per a milers.
Els seus directes posen de manifest la connexió entre ells, difícil de descriure, que acaba esclatant en una autèntica catarsi. Una energia que s’encomana sense excepció a un públic que canta les seves cançons com si els anés la vida en això.

Cala Vento és furgoneta, concerts, suor. Una experiència real, la vella idea de ser un grup amb trajectòria i amb un públic que creix al seu costat.

oct.
22
dt.
Som Cinema – 10è Festival de l’Audiovisual Català - CaixaForum
oct. 22 - 11:00 am
Som Cinema - 10è Festival de l'Audiovisual Català - CaixaForum

11 h. ARA (llarmetratge)

Durada: 90’. Any: 2018. Director: Pere Solés. Productora: DDM Visual, SL. Producció: Pere Solés, David Gimbernat, Pau Marqués. Guió: Pere Solés. Fotografia: Diego Dussuel. Intèrprets: Núria Brunsó, Mariona Esteve, Mònica Argila, Irene Quintana, Ariadna de Bolós, Núria Caritg, Martina Busquet. Idioma: català.

Ficció rodada amb pacients reals que mostra com un equip de psicòlegs clínics especialistes en patologia alimentària lluiten amb l’única arma que tenen, el sentit comú, contra l’absurditat a la qual es veuen abocades moltes noies com la Núria, una nova pacient anorèxica que arriba al centre i que posa a prova la professionalitat dels terapeutes.

18 h. PARTICIPA MÉLIÈS (curts)

19 h. SOM SECUNDÀRIA (curts)

20 h. AULA DE TEATRE (curts)

Presentació literària: “La cendra” de Guillem Viladot - Cafè del Teatre
oct. 22 - 7:00 pm
Presentació literària: "La cendra" de Guillem Viladot - Cafè del Teatre

La cendra /sinopsi

En plena efervescència adolescent, la Filo veu aflorar els desigs més íntims, els secrets de l’amor i les ganes de viure. L’esclat de la guerra i la revolució, l’estiu de 1936, capgiren un ordre i n’imposen un de nou, uns ídols són substituïts per uns altres.

A través de la mirada innocent, tendra i sovint irònica d’una noia que es fa gran, La cendra exposa amb tota cruesa i impotència la tragèdia d’un poble en guerra, i d’uns anys de postguerra en què l’ànima jove i càndida de la Filo es veu anihilada per la mesquinesa, la por i la culpa imposades pels vencedors.

Publicada el 1972, la novel·la ens submergeix en la lluita interior d’una noia que malda per trobar el seu jo entre els somnis i les renúncies, entre la llum i la foscor. Considerada una de les obres més reeixides de Guillem Viladot, avui la recuperem coincidint amb el 20è aniversari de la seva mort.

 

Amb pròleg i edició a cura de Joan Ribera i editada per Editorial Fonoll amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, amb motiu del 20è aniversari de la mort de l’autor d’Agramunt

Intervindran: Joan Puig, Teresa Ibars i Josep Gelonch.

Editorial Fonoll

oct.
23
dc.
Som Cinema – 10è Festival de l’Audiovisual Català - CaixaForum
oct. 23 - 11:00 am
Som Cinema - 10è Festival de l'Audiovisual Català - CaixaForum

11 h. «SANT MARTÍ»

Durada: 79’. Any: 2018. Directors: David Ruiz, Albert València. Productores: DDM Visual, SL. Producció: David Ruiz, Albert València. Guió: David Ruiz, Albert València. Música: Luis Hernaiz. Fotografia: Pau Savall. Intèrprets: Guillem Fernández-Valls, Anna Ferran, Olga Bernardo, David Estany, Raül Tortosa, Joan Massotkleiner. Idioma: català.

Un grup de joves es dirigeix a un festival de rock que se celebra a les muntanyes. Una avaria els obliga a buscar ajuda a Sant Martí, un poble de la Catalunya profunda vingut a menys amb els anys.

SOM CINEMA – 10è Festival de l’Audiovisual Català - Cafè del Teatre
oct. 23 - 7:30 pm
SOM CINEMA - 10è Festival de l’Audiovisual Català - Cafè del Teatre

 

Sessions de Curtmetratges

 

1a. Sessió – 19. 30 h

«Champán para todos» (documental)

Durada: 76’. Any: 2018. Directora: Lola Lapaz. Productora: Círculo Polar Films. Producció: Lola Lapaz. Guió: Lola Lapaz. Música: El Niño Gusano, Muy Poca Gente, La Costa Brava. Fotografia: Lola Lapaz. Idioma: castellà.

Qui era Sergio Algora i per què no és recordat? Músics com ara Amaral i Nacho Vegas, o periodistes com Julio Ruiz dibuixen un retrat del músic i escriptor desaparegut el 2008, oferint les claus que descriuen una de les figures més carismàtiques de la música independent nacional.

 

«Clandestí»

Durada: 10’. Any: 2018. Directors: JR Armadás, Ivan Mulero. Productora: Dejà vu Films. Producció: JR. Armadás. Guió: JR. Armadàs. Fotografia: Albert Bové. Intèrprets: Joan Frank Charansonnet, Miquel Sitjar, Esther Nubiola. Idioma: català.

En Pol i en Xevi estan nerviosos. Han quedat a les 5.45 de la matinada amb una persona desconeguda. Mentre esperen que arribi, els nervis afloren. Saben que corren perill. Al cotxe hi porten mercaderia sensible.

 

«Tahrib»

Durada: 11’. Any: 2018. Director: Gerard Vidal. Productora: Escac Films. Producció: Patricia Naya. Guió: Gerard Vidal. Fotografia: Pepe Gay de Liébana. Intèrprets: Saïd Chatiby, Larbi Agbar. Idioma: àrab.

Cada any, milers d’immigrants africans intenten arribar a les costes espanyoles de forma desesperada, embarcant-se en perilloses travessies a través de la Mediterrània. El Tariq, un jove marroquí, treballa per a una de les màfies que organitzen aquestes travessies il·legals. La seva feina és transportar passatgers en pastera per l’estret de Gibraltar sense ser atrapat.

 

 

«Tu último día en la Tierra»

Durada: 12’. Any: 2019. Director: Marc Martínez Jordán. Productora: Scenaria Productions and Events. Producció: Àlex Maruny. Guió: Marc Martínez Jordán. Música: Joan Vilà. Fotografia: Yuse Riera. Intèrprets: Enric Auquer, Sònia Masuda. Idioma: castellà.

Un home disfressat de guineu decideix traspassar les barreres d’espaitemps amb l’únic objectiu de passar una estona amb la seva dona. Però aquest acte purament recreatiu amaga en realitat un pla molt més complex i ambiciós.

 

2a. Sessió – 22.30 h

«Best seller»

Durada: 16’. Any: 2019. Director: Max Lemcke. Productora: Alhena Production. Producció: Norbert Llaràs. Guió: Max Lemcke, Paulo García Conde. Música: Jorge Magaz. Fotografia: Daniel F. Abelló. Intèrprets: Malena Alterio, Ricard Sales. Idioma: castellà.

Ja fa mitja hora que la biblioteca ha tancat. La Rosario arxiva els últims préstecs i esborra enfadada els subratllats que ha deixat en diverses novel·les, l’Armando, el cambrer de la cafeteria de la universitat. Fins que descobreix que no són simples subratllats. I que no els ha fet ell.

 

«Deep down»

Durada: 13’. Any: 2019. Director: Ignacio Rodó. Producció: Ignacio Rodó. Guió: Ignacio Rodó. Música: Javier Bayón. Fotografia: Toni Rey. Intèrprets: Santi Bayón, Saras Gil, Marta Vives. Idioma: anglès, castellà.

La Mia, exnòvia de l’Eric, torna a Barcelona per sotmetre’s a un tractament de fertilitat i demana un gran favor a l’Eric: necessita que algú l’acompanyi a la clínica.

 

«Fin»

Durada: 13’. Any: 2018. Director: Álvaro G. Company. Productora: Cotobade Media, SL. Producció: Pepe Sepulcre. Guió: Álvaro G. Company, Erik Forsberg. Música: Arturo Albero. Fotografia: Iván Emery. Intèrprets: Adriana Ozores, Andrea Trepat. Idioma: castellà.

L’Ana torna per assistir al funeral del seu pare al costat de la Julia, la seva mare. Després funeral mantindran una conversa que canviarà les seves vides i la percepció del seu passat.

 

 

«La mala fe»

Durada: 19’. Any: 2018. Directores: Marina, Elena i Eva Pauné. Productora: Alhena Production. Productor: Norbert Llaràs. Fotografia: Aitor Echevarría. Intèrprets: Nerea Barros, Jeanne Ruff, Andy Turner, Nicol Romaris, Andrés Ruiz. Idioma: castellà.

Una família estiueja a la Costa Brava. El sistema de creences del germà gran es veurà alterat quan d’un acte bondadós en resulti una petita tragèdia.

 

«La Octava dimensión»

Durada: 17’. Any: 2018. Director: Kike Maíllo. Productora: Producciones Oxígeno, SLU. Producció: Olga Dueto, Tito Coca, Aitana Coca. Guió: Kike Maíllo. Música: Summer 76. Fotografia: Rita Noriega. Intèrprets: Najwa Nimri, Alberto Amman, Javier Pereira. Idioma: castellà.

Una exitosa escriptora de novel·les de misteri, Olga Calderón, imparteix una classe magistral sobre les dimensions que configuren un relat.

 

 

«Suc de síndria»

Durada: 20’. Any: 2019. Directora: Irene Moray. Productora: Distinto Films. Producció: Gerard Marginedas. Guió: Irene Moray. Fotografia: Irene Moray. Intèrprets: Elena Martín, Max Gosse, Bárbara Mestanza, Sergi Vilà, Irene Contreras, Pol Nubiala. Idioma: català.

La Bàrbara i el Pol se’n van uns dies de vacances. Envoltats de natura i amics, busquen passar-ho bé i alhora trobar un espai tranquil on puguin gaudir de la seva intimitat. Amb el suport d’en Pol, enmig de la natura, entre llàgrimes i rialles, la Bàrbara sanarà velles ferides i redefinirà la seva sexualitat.

 

 

«Totes les històries»

Durada: 17’. Any: 2019. Director: Sergi Cameron. Productora: Nanouk Films. Producció: Sergi Cameron. Guió: Sergi Cameron. Música: Sergio Bertrán. Fotografia: Iván Castineiras. Intèrprets: Alidé Sans, Al Sarcoli. Idioma: aranès.

Amb la caiguda del primer mil·lenni, una bruixa, una mare desesperada, una nena malalta i un home diminut s’enfronten a l’arribada d’uns implacables visitants que canviaran el curs de la història.

 

«Uncoloured girl»

Durada: 15’. Any: 2019. Director: Charlie García Villalba. Productora: Escac Films. Producció: Luis Piñar. Guió: Charlie Garcia Villalba. Fotografia: Dani Martínez. Intèrprets: Cíntia Ballbé, Júlia Molins. Idioma: castellà.

L’Eli és una estudiant de fotografia que pateix acromatòpsia, és a dir, només pot veure-hi en blanc i negre. En una festa, es trobarà amb un antic amor que li canviarà la vida.