Agenda


set.
30
dc.
CAFÈ CURT – UN ANY D’ECCIT - cafè del teatre
set. 30 - 9:30 pm
CAFÈ CURT - UN ANY D’ECCIT - cafè del teatre

l’aforament estarà limitat a 70 persones.

Seguint les recomanacions sanitàries, utilitzar mascareta per accedir al local i procurar guardar les distàncies de seguretat.

 

CAFÈ CURT celebra el primer any d’existència de l’Escola Catalana de Cinema i Televisió (ECCiT) amb una projecció d’alguns dels treballs produïts pels alumnes, en la primera promoció del Primer Curs de la Diplomatura de Direcció Cinematogràfica.

Totes les produccions es van fer seguint estrictament la normativa sanitària vigent en tot moment, i van ser habituals les sessions de videoconferència.

Destaquen els dos curtmetratges grupals de ficció Comprimidos i Aurembiaix.


El curtmetratge Aurembiaix ha estat premiat al festival taSHORT fest de Barcelona, en la categoria d’escoles de cinema, i ha rebut una menció d’honor a al festival de Kosice (Eslovàquia)

 

 

Veus del confinament

Pol Vilà

 

Mandíbula

Antoni De la Ungla

 

Tha Movie Man

Eduard Roman

 

Comprimidos

Laura Garcia

 

Aurembiaix

Daniel Carnicé Bernaus

oct.
2
dv.
Cinema a la fresca al Museu de Lleida - plaça del Museu de Lleida
oct. 2 - 8:45 pm

A partir d’aquest divendres dia 11 de setembre, reprenem el cicle de cinema a la fresca que vam haver de suspendre el passat juliol. Així doncs, i durant quatre divendres seguits, us oferirem el mateix programa de projeccions variat i adreçat a tots els públics, elaborat conjuntament entre el Museu de Lleida, la Biblioteca Pública de Lleida y el Arxiu Històric de Lleida:

 

11 de setembre: “Las aventuras de Tadeo Jones”

– 18 de setembre: “Good bye, Lenin!”

– 25 de setembre: “The Monuments Men”

– 2 d’octubre: “Ágora”

 

Totes les projeccions seran gratuïtes i tindran lloc a les 20.45 hores, a la plaça del museu.

 

Consulteu el programa

 

NOTA IMPORTANT: Ateses les circumstàncies sanitàries actuals, l’aforament estarà limitat a les mesures establertes i el públic assistent s’haurà d’inscriure per complir amb el registre de traçabilitat.

MESURES BÀSIQUES DE PROTECCIÓ INDIVIDUAL (COVID):

  • Ús de la mascareta obligatòria per a totes les persones majors de 6 anys.
  • Higiene de mans. Al punt d’inscripció, trobareu el gel hidroalcohòlic.
  • Si presenteu símptomes compatibles amb la COVID-19, per seguretat quedeu-vos a casa o contacteu amb el sistema públic de salut.
  • A l’espai de les projeccions (plaça del museu), respecteu les instruccions del personal en tot moment: apagueu els telèfons mòbils o dispositius que emetin so, no parleu en veu alta, no està permès beure i/o menjar, un cop tingueu assignat el vostre seient, mireu de no moure-us-en per respectar la distància mínima física interpersonal de seguretat i no es podrà circular lliurement per l’espai.
  • Queda reservat el dret d’admissió en cas de no complir les indicacions del personal.
oct.
3
ds.
Delicatessen – Musiquem Lleida! - Jardins del Convent de Santa Clara, Lleida
oct. 3 - 12:30 pm

PATRICIA CASTRO I AURELIO VIRIBAY

  • Cant i piano.

castro i viribay

Acompanyada al piano per Aurelio Viribay, la soprano Patricia Castro interpretarà temes de dones compositores. Castro, que té 25 anys, va formar part el juny de l’any passat del repartiment de solistes a l’estrena mundial de l’òpera ‘Yo, Claudio’, en el paper de Calígula Jove en l’obra basada en el ‘bestseller’ de Robert Graves. Com a intèrpret especialitzada en música contemporània, ha estrenat “l’Ave María” de l’oratori ‘Ángeles Caídos’ de J.J. Colomer, acompanyada per la JORCAM, i diverses obres de compositors com Israel López Estelche o José María Labrada, en el cicle ‘Conciertos de Otoño’ de la Fundación Botín de Santander. També ha estrenat el cicle ‘Alondra de Verdad, Canciones para Gerardo Diego’, integrat per les obres de José Luis Turina, Tomás Marco i Francisco Novel-Sámano, i representat en el teatre Ateneo de Santander i en la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, Madrid.

Actualment, desenvolupa la seva activitat professional al Cor del Teatre de la Zarzuela de Madrid.

Especialitzat en l’acompanyament de cantants, Viribay ha actuat a la major part de països europeus i a Mèxic, el Marroc i el Japó, en llocs com el Musikverein i el Konzerthaus de Viena, Castello Sforzesco de Milà, Accademia Musicale Chigiana de Siena, Teatre Reial de Madrid, així com en les principals sales de concert i festivals espanyols. Ha estat professor de Repertori Vocal a la Universitat de Música i Art Dramàtic de Viena i a la Universitat de Música i Arts de la Ciutat de Viena, i actualment és catedràtic a l’Escola Superior de Cant de Madrid. Ha obtingut el Premi Extraordinari de Doctorat de la Universitat Rei Joan Carles de Madrid amb la tesi ‘La Cançó de Concert al Grup dels Vuit de Madrid’.

 

 

👉 Entrada gratuïta amb reserva prèvia. Aforament limitat

Delicatessen – Musiquem Lleida! - Jardins del Convent de Santa Clara, Lleida
oct. 3 - 6:00 pm

ULRIKE HALLER I JORDI ARMENGOL

 

  • Piano i cant.

huller amergolLa soprano italiana i el pianista català interpretaran ‘Cançó Catalana/alemanya’, on repassaran peces dels alemanys Robert Schumann i Clara Wieck Schumann i dels catalans Joaquim Serra i Eduard Toldrà.

Ulrike Haller, que des del 2004 viu i treballa a Barcelona, ha actuat com a solista al Palau de la Música CatalanaL’Auditori de Barcelona, la Sagrada Família, l’Auditori de Girona, a l’Auditorio Manuel de Falla de Granada i en diverses poblacions catalanes, acompanyada pel Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.

Jordi Armengol, que va estudiar a L’Escolania de Montserrat i a l’Escola de Música de Barcelona, ha obtingut premis als concursos de piano de Vilafranca del Penedès, Berga, Carlet i Madrid. Actualment, és el pianista del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, dirigit per Xavier Puig.

 

 

👉Entrada gratuïta amb reserva prèvia. Aforament limitat

oct.
23
dv.
ANIMAC CELEBRA EL DIA INTERNACIONAL DEL CINEMA D’ANIMACIÓ amb la projecció de “Las Golondrinas de Kaboul” -  CaixaForum Lleida
oct. 23 - 7:00 pm
ANIMAC CELEBRA EL DIA INTERNACIONAL DEL CINEMA D'ANIMACIÓ  amb la projecció de “Las Golondrinas de Kaboul” -  CaixaForum Lleida

 

ANIMAC CELEBRA EL DIA INTERNACIONAL DEL CINEMA D’ANIMACIÓ

amb la projecció de “Les Hirondelles de Kaboul”

VOS (francès)

(edat recomanada: +12)

Lloc: CaixaForum Lleida

Hora: 19h

Entrada gratuïta (aforament limitat)    Durada: 1h 15 min

animació per ordinador 2D

Direcció: Eléa Gobbé-Mévellec i Zabou Breitman

 

Sinopsi:

Estiu de 1998. Kabul es troba en ruïnes i ocupada pels talibans. L’Atiq i la Mussarat porten anys casats i ara gairebé ni es parlen: ell no pot suportar més la seva feina com a guàrdia en una presó per a dones, mentre ella pateix agonitzant una malaltia incurable. Els seus destins es creuaran amb els de la Zunaira i en Mohsen, dos joves enamorats que, tot i la violència i penúries que viuen a diari, somien amb un futur millor. Un dia, un gest espontani d’en Mohsen farà que les seves vides facin un gir irrevocable.