Agenda


set.
13
dv.
“Mostra Caricart 2019. Dels Tebeos a la novel·la gràfica”. - Bibilioteca Publica de Lleida
set. 13 – oct. 31 Tot el dia
“Mostra Caricart 2019. Dels Tebeos a la novel·la gràfica”. - Bibilioteca Publica de Lleida

Més Informació:  Selecció d’il·lustracions originals de la novel·la gràfica ” El Solar”, del dibuixant lleidatà Alfons López.

Organitzat per: Serveis Territorials de Cultura a Lleida i Biblioteca Pública de Lleida.

Calendari: del 13 de setembre al 31 d’octubre de 2019.

Lloc: Claustre de l’hemeroteca.

 

 

oct.
23
dc.
Exposicions al museu - Museu de l'Aigua: campament de La Canadiense
oct. 23 - 10:00 am – 2:00 pm
Exposicions al museu - Museu de l'Aigua: campament de La Canadiense | Lleida | Catalunya | Espanya

El Campament de La Canadiense, seu central del Museu de l’Aigua de Lleida, acull dues exposicions permanents:

“La força de l’aigua. El Dr. Pearson i les obres de La Canadiense a Lleida”

Explica la construcció del canal i la central de Seròs, la importància cabdal que va tenir per a Lleida i els fonaments de la hidroelectricitat. Presenta maquinària original, la recreació d’un despatx, fotografies antigues, plànols i documents.

“Aigües del món. Col·lecció d’ampolles d’aigua d’arreu del món”

Mostra de la col·lecció formada per 2.900 ampolles, aportades per totes les persones que volen col·laborar amb la iniciativa. Hi podeu veure aigües de diverses procedències, envasos curiosos, dissenys especials, per reflexionar sobre l’aigua i la seva importància al planeta.

 

Les exposicions es poden visitar lliurement. Entrada gratuïta.

Horaris:

  • De dimarts a divendres, de 10 a 14h.
  • Dissabtes, de 17 a 20h.

Tancat els dilluns, diumenges i festius intersetmanals. Tancat els dies 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener, 1 de maig.

 

Exposició «INVENTARI GENERAL. COL·LECCIÓ DEL MUSEU D’ART JAUME MORERA» - Museu d'Art Jaume Morera
oct. 23 - 10:25 am
Exposició «INVENTARI GENERAL. COL·LECCIÓ DEL MUSEU D'ART JAUME MORERA» - Museu d'Art Jaume Morera

De dimarts a dissabte, d’11 a 14 h i 17 a 20 h. Diumenges i festius, d’11 a 14 h. Dilluns, tancat
Entrada gratuïta

 

Museu d’Art Jaume Morera.
Comissariat: Jesús Navarro

Aquesta exposició es planteja com un aparador públic de les reserves del Museu. No pretén construir cap relat temàtic ni establir cap trama discursiva, sinó mostrar el major nombre d’obres possible de les col·leccions del Museu, procedents de les distintes operacions d’ingrés que la institució ha realitzat al llarg de la seva història centenària. Es pretén posar de manifest, a través de les accions implícites de tot col·leccionisme, la selecció i l’acumulació, la riquesa patrimonial del Museu.

La mostra incorpora també determinats elements interpretatius, procedents de l’explotació estadística de les col·leccions, que ajudin a caracteritzar-la a partir de les diferents perspectives que, en la seva diversitat, són capaces d’expressar els encerts, les mancances i els conflictes latents o explícits que incorpora una col·lecció artística generada al llarg d’una dilatada història.

Finalment, Inventari general es planteja com un projecte obert, en tant que pretén reflectir els treballs de recerca i la construcció de l’aparat teòric i del discurs que han de conduir els diferents relats que incorporarà l’exposició de la col·lecció en la nova seu del Museu d’Art de Lleida; un espai que també mostrarà el procés de transformació d’un edifici, el de l’antiga Audiència Provincial de Lleida, amb una forta càrrega historicista, en un nou espai arquitectònic vinculat a l’art modern i contemporani.

Som Cinema – 10è Festival de l’Audiovisual Català - CaixaForum
oct. 23 - 11:00 am
Som Cinema - 10è Festival de l'Audiovisual Català - CaixaForum

11 h. «SANT MARTÍ»

Durada: 79’. Any: 2018. Directors: David Ruiz, Albert València. Productores: DDM Visual, SL. Producció: David Ruiz, Albert València. Guió: David Ruiz, Albert València. Música: Luis Hernaiz. Fotografia: Pau Savall. Intèrprets: Guillem Fernández-Valls, Anna Ferran, Olga Bernardo, David Estany, Raül Tortosa, Joan Massotkleiner. Idioma: català.

Un grup de joves es dirigeix a un festival de rock que se celebra a les muntanyes. Una avaria els obliga a buscar ajuda a Sant Martí, un poble de la Catalunya profunda vingut a menys amb els anys.

Activa’t al Casal. A tot ritme - Centre Cívic del Centre Històric
oct. 23 - 5:30 pm – 7:30 pm
Activa't al Casal. A tot ritme - Centre Cívic del Centre Històric | Lleida | Catalunya | Espanya

Activitat física per millorar la coordinació corporal, l’equilibri, la flexibilitat i la memòria, mitjançant el ritme, la música i el moviment.

Experta:  Pilar Vilella

Cal portar calçat i roba còmodes.

 

 

 

Xerrada sobre la reducció d’ús de plàstics, - Bibilioteca Publica de Lleida -sala d' Actes
oct. 23 - 6:00 pm
Xerrada sobre la reducció d’ús de plàstics, - Bibilioteca Publica de Lleida -sala d' Actes

Més Informació:   a càrrec de Greenpeace. En aquesta activitat hi haurà interpretació a la llengua de signes

catalana a càrrec de l’associació “Deixa’ns signar”. Organitzat per: Greenpeace Lleida,

 

Exposició de les artistes Anselm Rose i Iolanda Sebé - Galeria Espai Cavallers
oct. 23 - 7:00 pm
Exposició de les artistes Anselm Rose i Iolanda Sebé - Galeria Espai Cavallers
De dimarts a divendres de 17 a 20.30 h. 

Dissabtes d’11.30 a les 20.30 h i diumenge d’11 a les 14 h.

 

Exposició en què es un treball fruit de la investigació artística d’ambdós artistes.

Ho organitza: Espai Cavallers

Hi col·labora: Regidoria de Ciutat i Cultura

Gratuït

Ciència a l’IEI - Institut d' Estudis Ilerdencs - Aula Magna
oct. 23 - 7:30 pm
SOM CINEMA – 10è Festival de l’Audiovisual Català - Cafè del Teatre
oct. 23 - 7:30 pm
SOM CINEMA - 10è Festival de l’Audiovisual Català - Cafè del Teatre

 

Sessions de Curtmetratges

 

1a. Sessió – 19. 30 h

«Champán para todos» (documental)

Durada: 76’. Any: 2018. Directora: Lola Lapaz. Productora: Círculo Polar Films. Producció: Lola Lapaz. Guió: Lola Lapaz. Música: El Niño Gusano, Muy Poca Gente, La Costa Brava. Fotografia: Lola Lapaz. Idioma: castellà.

Qui era Sergio Algora i per què no és recordat? Músics com ara Amaral i Nacho Vegas, o periodistes com Julio Ruiz dibuixen un retrat del músic i escriptor desaparegut el 2008, oferint les claus que descriuen una de les figures més carismàtiques de la música independent nacional.

 

«Clandestí»

Durada: 10’. Any: 2018. Directors: JR Armadás, Ivan Mulero. Productora: Dejà vu Films. Producció: JR. Armadás. Guió: JR. Armadàs. Fotografia: Albert Bové. Intèrprets: Joan Frank Charansonnet, Miquel Sitjar, Esther Nubiola. Idioma: català.

En Pol i en Xevi estan nerviosos. Han quedat a les 5.45 de la matinada amb una persona desconeguda. Mentre esperen que arribi, els nervis afloren. Saben que corren perill. Al cotxe hi porten mercaderia sensible.

 

«Tahrib»

Durada: 11’. Any: 2018. Director: Gerard Vidal. Productora: Escac Films. Producció: Patricia Naya. Guió: Gerard Vidal. Fotografia: Pepe Gay de Liébana. Intèrprets: Saïd Chatiby, Larbi Agbar. Idioma: àrab.

Cada any, milers d’immigrants africans intenten arribar a les costes espanyoles de forma desesperada, embarcant-se en perilloses travessies a través de la Mediterrània. El Tariq, un jove marroquí, treballa per a una de les màfies que organitzen aquestes travessies il·legals. La seva feina és transportar passatgers en pastera per l’estret de Gibraltar sense ser atrapat.

 

 

«Tu último día en la Tierra»

Durada: 12’. Any: 2019. Director: Marc Martínez Jordán. Productora: Scenaria Productions and Events. Producció: Àlex Maruny. Guió: Marc Martínez Jordán. Música: Joan Vilà. Fotografia: Yuse Riera. Intèrprets: Enric Auquer, Sònia Masuda. Idioma: castellà.

Un home disfressat de guineu decideix traspassar les barreres d’espaitemps amb l’únic objectiu de passar una estona amb la seva dona. Però aquest acte purament recreatiu amaga en realitat un pla molt més complex i ambiciós.

 

2a. Sessió – 22.30 h

«Best seller»

Durada: 16’. Any: 2019. Director: Max Lemcke. Productora: Alhena Production. Producció: Norbert Llaràs. Guió: Max Lemcke, Paulo García Conde. Música: Jorge Magaz. Fotografia: Daniel F. Abelló. Intèrprets: Malena Alterio, Ricard Sales. Idioma: castellà.

Ja fa mitja hora que la biblioteca ha tancat. La Rosario arxiva els últims préstecs i esborra enfadada els subratllats que ha deixat en diverses novel·les, l’Armando, el cambrer de la cafeteria de la universitat. Fins que descobreix que no són simples subratllats. I que no els ha fet ell.

 

«Deep down»

Durada: 13’. Any: 2019. Director: Ignacio Rodó. Producció: Ignacio Rodó. Guió: Ignacio Rodó. Música: Javier Bayón. Fotografia: Toni Rey. Intèrprets: Santi Bayón, Saras Gil, Marta Vives. Idioma: anglès, castellà.

La Mia, exnòvia de l’Eric, torna a Barcelona per sotmetre’s a un tractament de fertilitat i demana un gran favor a l’Eric: necessita que algú l’acompanyi a la clínica.

 

«Fin»

Durada: 13’. Any: 2018. Director: Álvaro G. Company. Productora: Cotobade Media, SL. Producció: Pepe Sepulcre. Guió: Álvaro G. Company, Erik Forsberg. Música: Arturo Albero. Fotografia: Iván Emery. Intèrprets: Adriana Ozores, Andrea Trepat. Idioma: castellà.

L’Ana torna per assistir al funeral del seu pare al costat de la Julia, la seva mare. Després funeral mantindran una conversa que canviarà les seves vides i la percepció del seu passat.

 

 

«La mala fe»

Durada: 19’. Any: 2018. Directores: Marina, Elena i Eva Pauné. Productora: Alhena Production. Productor: Norbert Llaràs. Fotografia: Aitor Echevarría. Intèrprets: Nerea Barros, Jeanne Ruff, Andy Turner, Nicol Romaris, Andrés Ruiz. Idioma: castellà.

Una família estiueja a la Costa Brava. El sistema de creences del germà gran es veurà alterat quan d’un acte bondadós en resulti una petita tragèdia.

 

«La Octava dimensión»

Durada: 17’. Any: 2018. Director: Kike Maíllo. Productora: Producciones Oxígeno, SLU. Producció: Olga Dueto, Tito Coca, Aitana Coca. Guió: Kike Maíllo. Música: Summer 76. Fotografia: Rita Noriega. Intèrprets: Najwa Nimri, Alberto Amman, Javier Pereira. Idioma: castellà.

Una exitosa escriptora de novel·les de misteri, Olga Calderón, imparteix una classe magistral sobre les dimensions que configuren un relat.

 

 

«Suc de síndria»

Durada: 20’. Any: 2019. Directora: Irene Moray. Productora: Distinto Films. Producció: Gerard Marginedas. Guió: Irene Moray. Fotografia: Irene Moray. Intèrprets: Elena Martín, Max Gosse, Bárbara Mestanza, Sergi Vilà, Irene Contreras, Pol Nubiala. Idioma: català.

La Bàrbara i el Pol se’n van uns dies de vacances. Envoltats de natura i amics, busquen passar-ho bé i alhora trobar un espai tranquil on puguin gaudir de la seva intimitat. Amb el suport d’en Pol, enmig de la natura, entre llàgrimes i rialles, la Bàrbara sanarà velles ferides i redefinirà la seva sexualitat.

 

 

«Totes les històries»

Durada: 17’. Any: 2019. Director: Sergi Cameron. Productora: Nanouk Films. Producció: Sergi Cameron. Guió: Sergi Cameron. Música: Sergio Bertrán. Fotografia: Iván Castineiras. Intèrprets: Alidé Sans, Al Sarcoli. Idioma: aranès.

Amb la caiguda del primer mil·lenni, una bruixa, una mare desesperada, una nena malalta i un home diminut s’enfronten a l’arribada d’uns implacables visitants que canviaran el curs de la història.

 

«Uncoloured girl»

Durada: 15’. Any: 2019. Director: Charlie García Villalba. Productora: Escac Films. Producció: Luis Piñar. Guió: Charlie Garcia Villalba. Fotografia: Dani Martínez. Intèrprets: Cíntia Ballbé, Júlia Molins. Idioma: castellà.

L’Eli és una estudiant de fotografia que pateix acromatòpsia, és a dir, només pot veure-hi en blanc i negre. En una festa, es trobarà amb un antic amor que li canviarà la vida.

oct.
24
dj.
Exposicions al museu - Museu de l'Aigua: campament de La Canadiense
oct. 24 - 10:00 am – 2:00 pm
Exposicions al museu - Museu de l'Aigua: campament de La Canadiense | Lleida | Catalunya | Espanya

El Campament de La Canadiense, seu central del Museu de l’Aigua de Lleida, acull dues exposicions permanents:

“La força de l’aigua. El Dr. Pearson i les obres de La Canadiense a Lleida”

Explica la construcció del canal i la central de Seròs, la importància cabdal que va tenir per a Lleida i els fonaments de la hidroelectricitat. Presenta maquinària original, la recreació d’un despatx, fotografies antigues, plànols i documents.

“Aigües del món. Col·lecció d’ampolles d’aigua d’arreu del món”

Mostra de la col·lecció formada per 2.900 ampolles, aportades per totes les persones que volen col·laborar amb la iniciativa. Hi podeu veure aigües de diverses procedències, envasos curiosos, dissenys especials, per reflexionar sobre l’aigua i la seva importància al planeta.

 

Les exposicions es poden visitar lliurement. Entrada gratuïta.

Horaris:

  • De dimarts a divendres, de 10 a 14h.
  • Dissabtes, de 17 a 20h.

Tancat els dilluns, diumenges i festius intersetmanals. Tancat els dies 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener, 1 de maig.