Agenda


febr.
14
dj.
Inauguració de l’instal·lació d’Olga Olivera - Institut d' Estudis Ilerdencs
febr. 14 - 7:30 pm – abr. 7 - 7:30 am

Més Informació:

OLGA OLIVERA (Lleida, 1972)

Instal·lació

Llicenciada en Belles Arts i professora de secundària i associada de la UDL, treballa en el camp de la producció artística i la investigació. Ha estat seleccionada i ha exposat en diferents mostres individuals i col·lectives a ciutats com Lleida, Valls, Sant Feliu de Llobregat, Barcelona, Vic, Cuenca, Madrid, València o Lisboa

març
4
dl.
“XXI Biennal d’Art Contemporani català” - Biblioteca Pública de Lleida
març 4 – abr. 30 Tot el dia
“XXI Biennal d’Art Contemporani català" - Biblioteca Pública de Lleida

Més Informació :  Mostra de les obres seleccionades en aquest certamen arFsc que aposta per

l’art més nou dels joves creadors del país.

Inauguració de l’exposició

Dimecres 6 de març, 18.30 h.

 

març
21
dj.
L’APARADOR - LleidaJove - La Palma
març 21 - 10:00 am – 8:00 pm
L'APARADOR - LleidaJove - La Palma

Espai d’exposicions al hall  de la Palma per als i les artistes que vulguin.

MARÇ: Deixar de fumar pot ser divertit.

Autora: Unitat de tabaquisme, Hospital Universitari Santa Maria.

«ELLA LITTWITZ. UN ELEFANT A L’HABITACIÓ», d’Oriol Fontdevila - Centre d’Art la Panera
març 21 - 10:00 am
«ELLA LITTWITZ. UN ELEFANT A L'HABITACIÓ», d'Oriol Fontdevila - Centre d’Art la Panera

Ella Littwitz (Haifa, Israel, 1982) presenta amb Un Elefant a l’habitació un exercici d’arqueologia subaquàtica, del qual en sorgeixen els sediments materials i ideològics que conformen un paisatge que roman naturalitzat des de fa segles. El Mediterrani vist des de sota deixa al descobert un altre estat de les coses: es mostra així, amb l’exposició, aquest paisatge surcat per la crisis des dels mateixos punts d’intersecció en què la catàstrofe mediambiental es troba amb la humana. Littwitz entén el paisatge com la capa material que qualsevol ideologia necessita per existir com a tal. Per tant, el seu treball no es limita a exposar una interpretació del paisatge en clau cultural, sinó que el que realment es fa palès aquí és una interpretació singular de la cultura des de la seva materialitat i el seu nexe amb el sòl.

Exposició «INVENTARI GENERAL. COL·LECCIÓ DEL MUSEU D’ART JAUME MORERA» - Museu d'Art Jaume Morera
març 21 - 10:25 am
Exposició «INVENTARI GENERAL. COL·LECCIÓ DEL MUSEU D'ART JAUME MORERA» - Museu d'Art Jaume Morera

De dimarts a dissabte, d’11 a 14 h i 17 a 20 h. Diumenges i festius, d’11 a 14 h. Dilluns, tancat
Entrada gratuïta

 

Museu d’Art Jaume Morera.
Comissariat: Jesús Navarro

Aquesta exposició es planteja com un aparador públic de les reserves del Museu. No pretén construir cap relat temàtic ni establir cap trama discursiva, sinó mostrar el major nombre d’obres possible de les col·leccions del Museu, procedents de les distintes operacions d’ingrés que la institució ha realitzat al llarg de la seva història centenària. Es pretén posar de manifest, a través de les accions implícites de tot col·leccionisme, la selecció i l’acumulació, la riquesa patrimonial del Museu.

La mostra incorpora també determinats elements interpretatius, procedents de l’explotació estadística de les col·leccions, que ajudin a caracteritzar-la a partir de les diferents perspectives que, en la seva diversitat, són capaces d’expressar els encerts, les mancances i els conflictes latents o explícits que incorpora una col·lecció artística generada al llarg d’una dilatada història.

Finalment, Inventari general es planteja com un projecte obert, en tant que pretén reflectir els treballs de recerca i la construcció de l’aparat teòric i del discurs que han de conduir els diferents relats que incorporarà l’exposició de la col·lecció en la nova seu del Museu d’Art de Lleida; un espai que també mostrarà el procés de transformació d’un edifici, el de l’antiga Audiència Provincial de Lleida, amb una forta càrrega historicista, en un nou espai arquitectònic vinculat a l’art modern i contemporani.

Taula rodona Construïm el futur d’Europa amb mirada feminista FEM_EU - Sala d’actes Alfred Perenya, Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida.
març 21 - 5:00 pm
Taula rodona Construïm el futur d’Europa amb mirada feminista FEM_EU - Sala d’actes Alfred Perenya, Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida.

En el marc dels actes en commemoració del Dia Internacional de les Dones, organitzada pel Centre Europe Direct d’informació de la UE i la Regidoria de Polítiques d’Igualtat.

 

Activitat que té per objectiu generar debat entorn de l’aportació de les dones en la construcció d’Europa i la necessitat d’incidir en la incorporació, com a prioritat, de la defensa i garantia dels drets humans de les dones en la futura agenda política europea.

 

Hi participaran quatre expertes en igualtat de gènere que debatran sobre la importància de situar les aportacions de les dones i les seves reivindicacions en el centre de l’agenda política per a la construcció d’Europa a través de les polítiques d’igualtat. La taula, moderada per la periodista Noèlia Casellas, comptarà amb les intervencions de:

 

Neus Pociello, directora de la Fundació Aroa i impulsora de la campanya Fem_EU; Sílvia Vigatà, presidenta de BPW Spain de la International Federation of Business amb Professional Women; Eugenia Bretones, membre de la Junta Directiva del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya (COLPIS) Igualtat de Gènere, i Lola Toldrà, professora de Dret Civil de la Universitat de Lleida.

Enllaç al programa: https://europedirect.paeria.cat/som-europa

 

Celebració del Dia Mundial de la Poesía i del Dia Mundial de la Síndrome de Down - Biblioteca Pública de Lleida-Sala d' Actes
març 21 - 6:00 pm
Celebració del Dia Mundial de la Poesía i del Dia Mundial de la Síndrome de Down - Biblioteca Pública de Lleida-Sala d' Actes

Més Informació:  amb la participació dels joves de l’Associació Down Lleida i els alumnes del Centre de Normalització Lingüística de Lleida. Salutació de Rosa Fabregat, autora de la poesia commemorava.

 

BIBLIOTECA HUMANA - LleidaJove - La Palma
març 21 - 7:00 pm – 8:30 pm
BIBLIOTECA HUMANA - LleidaJove - La Palma

“Don’t judge a book by its cover”.

Les persones són llibres.

La biblioteca humana és un espai de trobada per compartir experiències, coneixements, dubtes, inquietuds, etc.

Temes:

28 de febrer: interculturalitat

21 de març: trajectòries professionals

25 d’abril: viatges

Activitat adreçada a majors de 16 anys

Debat__ EL FILL AL FRONT ( veure’ls i escoltar-los), 80 anys després - Institut d' Estudis Ilerdencs - Aula Magna
març 21 - 7:30 pm