Agenda


set.
20
dg.
“Inventari general” – Col·lecció del Museu d’Art Jaume Morera - Museu d'Art Jaume Morera
set. 20 - 10:00 am
"Inventari general" - Col·lecció del Museu d'Art Jaume Morera - Museu d'Art Jaume Morera

Horari de l’estiu:

De l’1 de juny al 15 de setembre.

De dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 18  a 20h. Diumenges i festius, de 10 a 14 h. Dilluns, tancat

Entrada gratuïta

Espai 1 (C. Major, 31, Edifici Casino, 1a planta) i Espai 2 (Av. Blondel, 40, baixos)
Comissariat: Jesús Navarro

Aquesta exposició es planteja com un aparador públic de les reserves del Museu. No pretén construir cap relat temàtic ni establir cap trama discursiva, sinó mostrar el major nombre d’obres possible de les col·leccions del Museu, procedents de les distintes operacions d’ingrés que la institució ha realitzat al llarg de la seva història centenària. Es pretén posar de manifest, a través de les accions implícites de tot col·leccionisme, la selecció i l’acumulació, la riquesa patrimonial del Museu.

La mostra incorpora també determinats elements interpretatius, procedents de l’explotació estadística de les col·leccions, que ajudin a caracteritzar-la a partir de les diferents perspectives que, en la seva diversitat, són capaces d’expressar els encerts, les mancances i els conflictes latents o explícits que incorpora una col·lecció artística generada al llarg d’una dilatada història.

Finalment, Inventari general es planteja com un projecte obert, en tant que pretén reflectir els treballs de recerca i la construcció de l’aparat teòric i del discurs que han de conduir els diferents relats que incorporarà l’exposició de la col·lecció en la nova seu del Museu d’Art de Lleida; un espai que també mostrarà el procés de transformació d’un edifici, el de l’antiga Audiència Provincial de Lleida, amb una forta càrrega historicista, en un nou espai arquitectònic vinculat a l’art modern i contemporani.

La Casa dels Gegants - Av. Bloncel, 64
set. 20 - 10:00 am
La Casa dels Gegants - Av. Bloncel, 64

L’horari d’obertura de la Casa dels Gegants:

De dimarts a la divendres de 10 h a 14 h i de 17 a 20 h

Dissabtes, d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h

Diumenges i festius, d’11 a 13.30 h

 

RECOMANACIONS I INDICACIONS GENERALS PER A LES VISITES A LA CASA DELS GEGANTS:

· Els visitants hauran de mantenir les normes generals de protecció i higiene següents:

> protecció obligatòria amb mascaretes higiènica o quirúrgica.

> higiene de mans amb gel hidroalcohòlic. Al vestíbul d’accés es disposarà d’un dispensador.

> mantenir les distàncies de seguretat entre persones.

 

· Les visites podran ser individuals o en grup familiar o de convivència. Les visites guiades i visites escolars estan temporalment suspeses.

· L’aforament de la Casa dels Gegants, serà limitat i restringit a la capacitat dels espais.

· Queda restringit l’ús de l’ascensor, excepte per a persones amb dificultat de mobilitat.

 

· Espais tancats temporalment:

> Espai Audiovisual

> WC públics

 

· Caldrà seguir, en tot moment, les indicacions del personal d’atenció al públic de la Casa dels Gegants.

 

 

La Casa dels Gegants

Parteix de la voluntat de crear un espai marc on reunir la col·lecció de la comparseria festiva municipal i d’obrir-lo, també, als altres grups, comparses, elements i motius festius que configuren la cultura tradicional i popular de la ciutat de Lleida, amb una especial incidència en la Festa Major, de tal manera que hi siguin representats igualment.
 • A la Casa dels Gegants hi podreu veure:
  Els Gegants que formen l’actual grup dels Gegants de Lleida.
  Els Capgrossos de la comparsa municipal.
  Els Cavallets del Ball de Cavallets.
  Les Trampes i el Penó, juntament amb els vestits dels Heralds, Signífers i Pregoner.
  Els Marraquets de Lleida.
  El Marraco que s’hi fa present a través de diferent material gràfic.
  El Ball de Bastonets, el Ball de Moros i Cristians i la Moixiganga.
  Breu Història de la Festa Major de Lleida
Dipòsit del Pla de l’Aigua - Museu de l'Aigua: Dipòsit del Pla de l'Aigua
set. 20 - 11:00 am – 2:00 pm
Dipòsit del Pla de l'Aigua - Museu de l'Aigua: Dipòsit del Pla de l'Aigua | Lleida | Catalunya | Espanya

Reobertura a partir del 6 de juny de 2020.

El Dipòsit del Pla de l’Aigua és el primer dipòsit d’aigües de la ciutat de Lleida, construït a finals del segle XVIII per garantir el subministrament d’aigua potable a la població.

Iniciat l’any 1784 i acabat 8 anys més tard, és subterrani i està cobert per sis voltes de canó que reposen sobre vint-i-cinc pilars. S’omplia de l’aigua provinent del canal de Pinyana, que es distribuïa a la població mitjançant sis fonts monumentals, algunes de les quals encara es mantenen al centre històric de la ciutat.

Avui sense aigua, constitueix un espai magnífic i sorprenent, desconegut per a molts i que podem gaudir en tot el seu esplendor. Forma part del Museu de l’Aigua de Lleida.

Horaris: dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14 h.

L’espai està obert en aquest horari tots els caps de setmana, en visita lliure. Entrada gratuïta.

L’espai accessible és accessible per persones amb mobilitat reduïda.

Tancat els dies 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener.

EN CLAU DE DONA: Atilia, lliberta i pedagoga de la Ilerda romana - Museu de Lleida
set. 20 - 12:00 pm
EN CLAU DE DONA: Atilia, lliberta i pedagoga de la Ilerda romana - Museu de Lleida

 

L’Atilia, descendent dels antics guerrers ilergets, ens explicarà el llegat de la cultura ilergeta, una cultura que serà substituïda amb l’establiment del municipi romà.

Activitat amb reserva prèvia
Places limitades a un màxim de 15 persones per poder mantenir la distància de seguretat
Inscripcions: 973283075/reserves@museudelleida.cat
Ús obligatori de mascareta

 

 

NOTA IMPORTANT: Ateses les circumstàncies sanitàries actuals, l’aforament estarà limitat a les mesures establertes i el públic assistent s’haurà d’inscriure per complir amb el registre de traçabilitat.

MESURES BÀSIQUES DE PROTECCIÓ INDIVIDUAL (COVID):
•Ús de la mascareta obligatòria per a totes les persones majors de 6 anys.
•Higiene de mans. Al punt de registre, trobareu el gel hidroalcohòlic.
•Si presenteu símptomes compatibles amb la COVID-19, per seguretat quedeu-vos a casa o contacteu amb el sistema públic de salut.
•Respecteu les instruccions del personal en tot moment: apagueu els telèfons mòbils o dispositius que emetin so, no parleu en veu alta, no està permès beure i/o menjar, mireu de respectar la distància mínima física interpersonal de seguretat i no podreu circular lliurement per l’espai.
•Queda reservat el dret d’admissió en cas de no complir les indicacions del personal.

“Camí a l’Escola” de Campi Qui Pugui - Teatre municipal de l'Escorxador
set. 20 - 6:00 pm
"Camí a l'Escola" de Campi Qui Pugui - Teatre municipal de l'Escorxador

La companyia lleidatana, sota la direcció de Rosa Díaz, presenta al Teatre Municipal de l’Escorxador, aquest espectacle inspirat en el documental “Sur le chemin de l’école”

Les entrades ja són a la venda i es recomana comprar-les online. Serà obligatori l’accés amb mascareta i mantenir-la durant tot l’espectacle

La Temporada Lleida reprèn la programació aquest diumenge, a les 18.00 hores, amb l’espectacle “Camí a l’Escola” de Campi Qui Pugui. La companyia lleidatana, sota la direcció de Rosa Díaz, presenta al Teatre Municipal de l’Escorxador, aquest espectacle inspirat en el documental “Sur le chemin de l’école”. Les entrades ja són a la venda i es recomana comprar-les online. Serà obligatori l’accés amb mascareta i mantenir-la durant tot l’espectacle.

Aquesta obra pretén donar visibilitat a la dura realitat de molts infants per tal de poder anar-hi a l’escola. És una obra de teatre familiar, recomanada a partir de 6 anys, que explica la història d’una família en la qual tres germanes han de superar diàriament diversos i difícils obstacles per poder arribar a l’escola. De fet, aquest relat dona visibilitat a la realitat que molts infants passen cada dia per tal d’obtenir una educació que els pugui donar un futur millor.

Cal destacar que part dels beneficis d’aquesta obra seran destinats a l’associació Sur le chemin de l’école per tal d’oferir ajuda i assegurar escoles en zones rurals i problemàtiques d’arreu del món.

Les entrades (10€ la general i 6€ la reduïda) es poden comprar al web de LaTemporada Lleida, a les taquilles del Teatre de la Llotja, l’Escorxador i l’Auditori i a l’oficina de Turisme de Lleida.

Rosa Díaz. Actriu i directora de teatre

Rosa Díaz, directora, actriu i autora, neix a Albacete el 1964 i des de l’any 1981 es dedica professionalment al teatre. Actualment té una trajectòria professional de més de 40 anys; després d’uns anys com actriu, al 1992 va fundar la companyia “ Lavi e Bel” on durant sis anys va estrenar cinc obres tant per a infants com per a públic adult. Durant la seva carrera ha treballat amb moltes companyies com Ur Teatre i Comediants entre moltes més. En els últims anys, Rosa Díaz ha compaginat el treball de direcció amb la seva pròpia companyia.

La Rous. Companyia de teatre fundada per Rosa Díaz

La Rous és una companyia de teatre fundada el 2008 a Granada per la directora i actriu Rosa Díaz Martínez-Falero. Aquest mateix any va estrenar a la seva pròpia companyia “La casa de l’avi”, una obra que escriu, dirigeix i interpreta. Amb aquesta obra va obtenir el Premi al Millor espectacle a la Fira internacional de Teatre per a Nens i Joves FETEN 09. Al 2011 va estrenar “El refugi”, amb la qual va obtenir el Premi al Millor Espectacle i el Premi a la Millor Interpretació Femenina; Aquest mateix any, el Ministeri d’Educació i Cultura li va atorgar el Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut, reconeixent així, la qualitat dels seus espectacles.

Ha seguit guanyant molts premis més a través dels seus reconeguts espectacles. La Rous, a part d’oferir obres teatrals, desenvolupa àrees d’investigació realitzant residències artístiques a l’estranger per aprofundir en noves formes de treball, de fet, imparteix cursos de formació en els camps de direcció, interpretació i veu.