Agenda


març
28
ds.
AJORNAT!!!! BIGOTT - Cafè del Teatre
març 28 - 10:30 pm
AJORNAT!!!!   BIGOTT - Cafè del Teatre

This is all wrong és el nou disc de Bigott. L’onzè. Una cosa que passa gairebé desapercebuda perquè ha aconseguit acostumar-nos a això. Bigott edita un disc a l’any, i això és una cosa poc corrent. Cap altre artista de l’escena indie espanyola manté aquesta producció. Ja només per això, tot el respecte.
Si a més ens aturem a apreciar la qualitat i originalitat de cadascuna de les seves entregues, només cal catalogar com a excepcional l’activitat creativa de l’artista que porta més d’una dècada sense parar de donar fruits. Bigott és un escamot musical que promet no aturar-se i que sempre mira cap endavant. Ja n’hi ha prou de confondre diversió amb falta de serietat. Real i pur, així és com es presenta “This Is All Wrong”, un àlbum que té la personalitat d’una playlist que no pots deixar d’escoltar. En una nova connexió musical amb Los Angeles, la producció de l’àlbum va a càrrec de Izak Arida (The Memories), amb qui ja va treballar anteriorment en “Candy Valley “(novè àlbum de Bigott) gravat en els Angeles en 2018.
La producció és impecable i sintetitza hàbilment l’energia pop que lidera tota l’escena del disc amb l’hàbitat natural de cada pista, perquè tots els ambients de l’àlbum floreixin sense restriccions dins d’un ecosistema que funciona a la perfecció. Tot i que el disc és eclèctic, diversos talls s’agrupen dins de l’univers pop; melodies lluminoses i tornades enganxoses des de la primera escolta, tot sense perdre l’autenticitat de les coses immediates, sense domesticar. El disc íntegrament té aquesta energia neta, que transmet frescor i absència de formalitat. Preciosa creativitat en estat pur. Bigott ens té acostumats a donar sorpreses en els seus discos i “This is all wrong” no serà menys: ecos dels 90’s, rock, la psicodèlia galàctica de “Do not call Satan”, “Angels and Apples: una balada clàssica a la qual és impossible resistir-se; però res ens pot preparar per a “Pollo Loco”: un rotund Hip Hop, que signa amb el featuring del seu productor Izak Arida, tan inesperat com potent. “This is All Wrong” és possiblement una de les millors entregues de Bigott; 15 anys de devoció per la música, donen els seus fruits.

març
29
dg.
AJORNAT!!!! FELIU VENTURA - Cafè del Teatre
març 29 - 8:00 pm
AJORNAT!!!!          FELIU VENTURA - Cafè del Teatre

Guanyador del Premi Ovidi Montllor del 2019 a millor disc de cançó.
Feliu Ventura ens presenta Convocatòria, nou disc esperat del cantant de Xàtiva de cançons pròpies d’ençà aquell llunyà Música i lletra (2011) que consolidà l’artista en el panorama de la cançó mediterrània després dels seus primers discos Alfabets de futur (2006), Que no s’apague la llum amb Lluís Llach (2005) i Barricades de paper (2003).
Cal reconèixer que Feliu Ventura apareix quan més ens calen les cançons, ja que no pot haver-hi revolucions sense aquestes. Convocatòria és un disc optimista que vol transmetre felicitat i està fet d’himnes xicotets, domèstics i assemblearis.
Entre Convocatòria i Música i lletra han passat moltes coses. L’any 2015 escriu la seva primera novel·la Com un record d’infantesa i el 2016 arriba l’EP Montserrat amb el trio de reggae lo-fi Xerramequ i els Aborígens. El 2018, s’enregistra el disc Sessions Ferotges.

nov.
14
ds.
AJORNAT!!!! Sopa de Cabra - Teatre de la Llotja
nov. 14 - 9:00 pm
AJORNAT!!!!  Sopa de Cabra - Teatre de la Llotja

 

Preu Zona A,B (files 1 i 2) 37 €
Preu Zona C (files 3 fins a la 7) 34 €
Preu Zona D (files 8 fins a la 25) 31 €

Sopa de Cabra torna després de dos anys de silenci per anunciar el concert de presentació del seu esperat desè disc d’estudi. El grup encara està immers en el procés de gravació d’un àlbum que apareixerà al llarg del primer trimestre de 2020 i es presentarà per primera vegada en directe a terres de Lleida el 27 de març al Teatre de la Llotja.

Enrere queda Cercles, el seu disc de retorn publicat l’any 2015, que els va fer reviure de nou dins l’imaginari col•lectiu de diverses generacions de catalans, que els adora i que se’ls estima com un més de la família. Tant és així, que durant els dos anys de gira posteriors, van ser el grup més taquiller cantant en català.

Tota una fita que només un grup de pop talentós, arriscat, honest i inspirat com Sopa de Cabra podia assolir. Perquè els gironins sempre han afirmat que només tornen si tenen repertori nou a oferir. I aquesta vegada, com ja va passar amb “Cercles”, els Sopa de Cabra tornaran amb una col•lecció de noves cançons impecables i universals que s’integraran amb tota naturalitat a clàssics com “Camins”, “L’Empordà”, “El far del sud” i una llarga llista d’èxits que han marcat a més d’una generació.

A poc a poc aniran descobrint aquests tresors musicals que Gerard Quintana, Josep Thió, Cuco Lisícic i Pep Bosch , són especialistes en trobar, embellir amb la seva personalitat i mostrar en forma de cançons eternes.
Com sempre, els estarem esperant amb els braços oberts.