Agenda


oct.
22
dt.
Presentació literària: “La cendra” de Guillem Viladot - Cafè del Teatre
oct. 22 - 7:00 pm
Presentació literària: "La cendra" de Guillem Viladot - Cafè del Teatre

La cendra /sinopsi

En plena efervescència adolescent, la Filo veu aflorar els desigs més íntims, els secrets de l’amor i les ganes de viure. L’esclat de la guerra i la revolució, l’estiu de 1936, capgiren un ordre i n’imposen un de nou, uns ídols són substituïts per uns altres.

A través de la mirada innocent, tendra i sovint irònica d’una noia que es fa gran, La cendra exposa amb tota cruesa i impotència la tragèdia d’un poble en guerra, i d’uns anys de postguerra en què l’ànima jove i càndida de la Filo es veu anihilada per la mesquinesa, la por i la culpa imposades pels vencedors.

Publicada el 1972, la novel·la ens submergeix en la lluita interior d’una noia que malda per trobar el seu jo entre els somnis i les renúncies, entre la llum i la foscor. Considerada una de les obres més reeixides de Guillem Viladot, avui la recuperem coincidint amb el 20è aniversari de la seva mort.

 

Amb pròleg i edició a cura de Joan Ribera i editada per Editorial Fonoll amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, amb motiu del 20è aniversari de la mort de l’autor d’Agramunt

Intervindran: Joan Puig, Teresa Ibars i Josep Gelonch.

Editorial Fonoll

oct.
30
dc.
20 anys sense GUILLEM VILADOT ( 1922-1999) – A propòsit del seu LLIBRE DE LES VELLICOSITATS - Teatre de l’Escorxador (sala 2)
oct. 30 - 6:30 pm
20 anys sense GUILLEM VILADOT ( 1922-1999) - A propòsit del seu LLIBRE DE LES VELLICOSITATS - Teatre de l’Escorxador (sala 2)

 

 

Teatre de l’Escorxador (sala 2)

Primera sessió:  18.30h

Segona sessió:    20h.

ENTRADA LLIURE I GRATUÏTA (aforament limitat)

 

Producció: Ajuntament de Lleida

Intèrprets:  Albert Anguera, Marc Cartanyà, Eduard Muntada i Sandra Pujol

Locucions en off:  Anton Not i Rosa Mesalles

Realització audiovisual: Jordi Làrios

Fotografia: Fundació privada Guillem Viladot “Lo Pardal” i Jordi Làrios

Idea, dramatúrgia i direcció: Rosa Mesalles

 

Si voleu consultar el programa de l’acte. Guillem Viladot

 

nov.
27
dc.
Presentació de l’obra Trencadís amb mar al fons de Josep M. Sala-Valldaura - Cafè del Teatre
nov. 27 - 7:00 pm
Presentació de l’obra  Trencadís amb mar al fons de Josep M. Sala-Valldaura - Cafè del Teatre

 

Presentació de l’obra  Trencadís amb mar al fons de Josep M. Sala-Valldaura, editada per l’Ajuntament de Barcelona

 

La presentació anirà a càrrec de David Castillo, director de la col·lecció “Biblioteca secreta”, poeta i crític literari, i del propi  autor del llibre.

 

Aquestes cròniques inèdites, datades entre 1969 i 1984, són fruit d’experiències que es passegen per les petites realitats al marge, més enllà de la mirada hippie o beatnik. Trencadís amb mar al fons trepitja una Mediterrània que abraça des de Turquia i l’Iraq fins a Tunísia i el Marroc, però també Itàlia, Grècia o les Balears, i ho fa des de la perplexitat –i, tot sovint, la ignorància– del viatger, amb una actitud bonhomiosa i oberta. Una mirada excepcional dels anys de canvi amb la prosa d’un dels grans poetes catalans contemporanis.”