Agenda


nov.
23
dj.
Exposició “BIO POLÍTIQUES 1+1+1…” - Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol
nov. 23 - 9:00 am
Exposició "BIO POLÍTIQUES 1+1+1..." - Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol  | Lleida | Catalunya | Espanya

Fins al 22 de desembre

De dilluns a divendres, de 09.00 a 15.00 h i de 17.00 a 20.30 h

 

Mostra a cura d’Aureli Ruiz, que comparteix espai amb Enric Maurí, Ro Caminal i La Trastera.

Aquesta mostra és una reflexió crítica sobre la societat actual que planteja com, d’un temps ençà, el nostre cos està sotmes constantment a una progressió accelerada d’esdeveniments i quantitats ingents d’informació i dades. La mostra qüestiona que aquesta acceleració exponencial sigui beneficiosa per les nostres capacitats tant cognitives com instrumentals i considera que es tracta d’una mena de deliri del qual som captius i que ens mena a una cursa contínua, és a dir, sense poder aturar-nos.

Les propostes portades a terme pels artistes de l’exposició no sempre fan esment d’àquesta reflexió i crítica, però dibuixen en general una biopolítica propiament contemporània i global, on el nostre cos fa cursa.

Exposició “Selecció d’Obres 30 anys del Premi Marraco” - Biblioteca Pública de Lleida
nov. 23 - 10:00 am
Exposició "Selecció d'Obres 30 anys del Premi Marraco" - Biblioteca Pública de Lleida | Lleida | Catalunya | Espanya

Prorrogada fins el 30 de desembre

Per una banda, al Claustre de l’hemeroteca es podrà veure l’exposició “30 anys del Premi Marraco”, amb la selecció de les obres plàstiques que han estat guanyadores durant els 30 anys d’aquest certamen organitzat pel Centre Penitenciari de Ponent. El Premi Marraco és el certamen més antic dels organitzats pels tallers artístics dels centres penitenciaris catalans i té l’objectiu de fomentar la creativitat, la imaginació i la participació dels interns dins del marc de l’activitat artística i cultural com a elements afavoridors en el procés d’integració social. La mostra està organitzada pel Centre Penitenciari de Ponent, els Serveis Territorials de Cultura i la Biblioteca Pública de Lleida, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida i el Cercle de Belles Arts de Lleida.

Consulteu l’horari de la biblioteca

L’Ajuntament no es fa responsable de les anul•lacions o modificacions dels actes programats per entitats organitzadores alienes a l’Ajuntament de Lleida.

“Exposició fotogràfica i de cartells de l’any fester 2016-2017 de la Festa de Moros i cristians” - Biblioteca Pública de Lleida
nov. 23 - 10:00 am
“Exposició fotogràfica i de cartells de l’any fester 2016-2017 de la Festa de Moros i cristians” - Biblioteca Pública de Lleida | Lleida | Catalunya | Espanya

Més Informació:Ho organitza: Associació de la festa de Moros i Cristians.

Hi col·laboren: Serveis Territorials de Cultura a Lleida i Biblioteca Pública de Lleida.

Inauguració: dimarts 7 de novembre a les 19.00 h

Claustre de l’Àrea infantil i juvenil

L’Ajuntament no es fa responsable de les anul•lacions o modificacions dels actes programats per entitats organitzadores alienes a l’Ajuntament de Lleida.

Exposició de pintures i mercadet de labors a benefici de Mans Unides - sala d’Alfred Perenya de l’Antic Casal de Joventut Republicana
nov. 23 - 11:00 am
Exposició de pintures i mercadet de labors a benefici de Mans Unides - sala d’Alfred Perenya de l’Antic Casal de Joventut Republicana | Lleida | Catalunya | Espanya

d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.
Casa dels Gegants – Sala Alred Perenya

 

L’exposició restarà oberta fins al dimecres dia 29 de desembre, amb horari de d’ 11 a 14 i de 17 a 20h.

 

Aquest any Mans Unides presenta una gran i variada mostra de pintures, escultures i tota mena de labors. Tot plegat amb molta originalitat.

 

PROJECTE 2017

MILLORA DE L’AGRICULTURA RAMADERIA I ORGANITZACIÓ

DE LES COMUNITATS DE CAMPEROLS

 

HAI/70903/LVI E

160) BRODEN

Haití té al voltant de deu milions d’habitants. És el país més pobre d’Amèrica i la situación ha empitjorat els darrers anys degut a les inundacions i al terratrèmol que va patir el gener de 2010. Una agricultura precària ocupa el 70% de la población activa i la major part de la población ha de fer front a un greu problema d’inseguretat alimentària crónica. El 54% de la población té menys de 14 anys i l’analfabetisme supera el 65%. A Boden hi viuen 8000 persones, més de la meitat-el 52%- són dones. Es tracta d’una població relativament jove: el 54% no arriba als 30 anys. En aquesta comunitat hi abunden les pèrdues ocasionades pel pas freqüent de ciclons, la qual cosa ha suposat pels seus habitants una constant descapitalització durant els darrers anys. Els ingresos de les famílies no són suficients per satisfer les despeses d’educació, sanitat i alimentació.

Cal tenir en compte, a més, l’aïllament en què viuen. Molts pagesos abandonen la zona per anar a buscar feina a Puerto-príncipe o a la República Dominicana.

Actualment demanen la col·laboració de Mans Unides per millorar, durant 24 mesos, els ingresos i l’alimentació de 150 famílies de pagesos de Boden (unes 750 persones). Es tractaria de millorar les tècniques agrícolas i ramaderes facilitant-los llavors, animals de cria i eines.

Mnas Unides sufragarà aquestes despeses així com també facilitarà personal d’acompanyament i administratiu (75%). L’organització local i els beneficiaris aporten els materials de construcción, la mà d’obra, l’allotjament i el transport (25%).

 

 

Organitza: Mans Unides

Col·labora: Ajuntament de Lleida        

 

“Agustí Centelles i el bombardeig de Lleida. Crònica d’un reportatge” - Museu d'Art Jaume Morera
nov. 23 - 11:35 am
"Agustí Centelles i el bombardeig de Lleida. Crònica d’un reportatge" - Museu d'Art Jaume Morera

De dimarts a dissabte, d’11 a 14 h i 17 a 20 h.

Diumenges i festius, d’11 a 14 h.

Dilluns, tancat

Museu d’Art Jaume Morera
Sala d’exposicions temporals (Av. Blondel, 40, baixos)
Del 2 de novembre de 2017 al 21 de gener de 2018

El dia 2 de novembre de 1937 nou avions de l’aviació feixista italiana van bombardejar la ciutat de Lleida, un dels atacs aeris més mortífers de la Guerra Civil Espanyola, juntament amb els de Guernica, Durango o Granollers. En l‘ofensiva contra la població civil van morir més de dues-centes cinquanta persones, inclosos mig centenar de nens que en el moment de la funesta envestida de les bombes eren a les aules del Liceu Escolar.
El mateix dia, un grup de periodistes que es dirigien a Barcelona des del front d’Aragó, van rebre la notícia que Lleida havia estat brutalment bombardejada.
Entre ells, es trobava el fotoperiodista Agustí Centelles (València, 1909 –Barcelona, 1985) -avui en dia, considerat un dels pioners del fotoperiodisme modern al nostre país-, que en arribar a la ciutat va realitzar un extens reportatge
gràfic sobre els efectes del bombardeig. Algunes de les imatges preses a Lleida per Centelles es van difondre internacionalment i actualment han esdevingut no només una icona de la Guerra Civil Espanyola sinó també de tota la història del segle XX.

Amb motiu del vuitantè aniversari del tràgic esdeveniment, el Museu d’Art Jaume Morera, amb la col·laboració del Centro Documental de la Memoria Histórica (CDMH), institució que actualment custodia l’Arxiu Centelles, presenta per primera vegada el reportatge complet del bombardeig realitzat pel fotògraf català; una setantena d’instantànies que no només revelen els mètodes de treball de l’autor, sinó que posen de manifest que Centelles va saber testimoniar com ningú el drama humà i la violència criminal d’un dels episodis més colpidors de la Guerra Civil a Catalunya.

 

Consulteu el fulletó de l’exposició