Agenda


jul.
26
dc.
Sopars maridats a la Ruta del Vi de Lleida
jul. 26 - 9:00 pm
Sopars maridats a la Ruta del Vi de Lleida

Donat l’èxit de les dos edicions de primavera, s’han programat durant els mesos d’estiu, del 30 de Juny al 6 de setembre, 19 sopars al restaurants de la Ruta del Vi de Lleida, els quals combinaran la millor oferta gastronòmica amb vins dels cellers de la DO Costers del Segre.

Els sopars s’han programat els dimecres a Lleida ciutat i els divendres a les diferents poblacions del territori.

A la ciutat de Lleida hi participen: Celler del Roser, Crapula, L’Estel de la Mercè, La Huerta i Genial; i al territori: El Claustre del Monestir de les Avellanes, Cal Menut de Belianes, Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues, Restaurant 2007 de La Fuliola i La Solana de Foradada.

Els cellers participants són: Raimat, Mas Garcia Muret, Vinya els Vilars, Lagravera, Analec, Clos Pons, Matallonga, Costers del Sió, Tomàs Cusiné, Cérvoles, i Castell del Remei.

Cal fer la reserva directament a cada restaurant.

L’objectiu d’aquesta campanya és continuar oferint una proposta gastronòmica i enològica de qualitat, enaltint els productes de la nostra terra, així com afavorir la col·laboració entre els cellers i els restaurants de la ruta.

Més informació: www.rutadelvidelleida.cat

L’Ajuntament no es fa responsable de les anul•lacions o modificacions dels actes programats per entitats organitzadores alienes a l’Ajuntament de Lleida.

CAFÈCURT | Projecció de Curtmetratges - Cafè del Teatre
jul. 26 - 9:30 pm
Dimecres de swing - Cafè del Teatre
jul. 26 - 10:30 pm
Dimecres de swing - Cafè del Teatre | Lleida | Catalunya | Espanya

Els dimecres a partir de les 22.30h.

Ho organitza: Associació Lleida Swing

L’Ajuntament no es fa responsable de les anul•lacions o modificacions dels actes programats per entitats organitzadores alienes a l’Ajuntament de Lleida.

jul.
27
dj.
“COLLAGE – 4 VISIONS” - Galeria Espai Cavallers 31·33
jul. 27 - 9:17 am
"COLLAGE - 4 VISIONS" - Galeria Espai Cavallers 31·33

IMANOL BUISÁN, REBEKA ELIZEGI, MARISA MAESTRE i JOSEP PULIDO  ens mostren els seus fantàstic treballs realitzats amb la tècnica de collage.

 

Rebeka Elizegi (Donosti, 1968)

Paral·lelament a la seu treball com a dissenyadora gràfica, fa anys que Rebeka Elizegi realitza collage com a activitat artística i d’expressió personal.

Elabora les seves peces exclusivament a mà, tallant, empegant, i barrejant retalls de diferents èpoques. En aquest univers atemporal, en el qual la figura femenina i la diversitat de gènere són alguns dels seus eixos centrals, dialoguen sensibilitats diverses d’orígens dispars, relacionant-se entre si de forma harmònica.

 

Josep Pulido Forns / AMPASTRE (Lleida, 1964)

Autodidacta amb dilatada experiència i formació multidisciplinar, ha centrat la major part de la seva carrera i professió en els mitjans de comunicació escrits, concretament en el camp dels elements infogràfics de premsa escrita, disseny gràfic, i il·lustració (actualmente al diari La Vanguardia).

Des de fa 1 any compagina la seva feina amb el collage analògic com una nova forma d’expressió.

ELS FILLS DE LES FLORS. GÈNESI

Aquesta sèrie de collages d’en Josep Pulido, parteixen de la mirada crítica del mateix creador.

Fent un recorregut visual per la seva obra, podem observar el contrast entre la minuciositat del procés creatiu i la seva sobrietat compositiva. Únicament amb la unió de dos elements: les flors i les figures nues, ens trobem davant d’una obra plena de subtileses i matisos que juntament amb la tenuïtat del seu tall, fan del resultat final una obra visual on recrear-se en l’estètica, i on l’atenció, esdevé inspiradora. Un treball cuidat, preciosista i íntim.

 

Marisa Mestre (Madrid, 1977)

Marisa Maestre és il·lustradora, dissenyadora gràfica, creativa de professió i collagista de cor.

La seva obra se centra sobretot en l’exploració de l’inconscient i la necessitat vital de crear com a canal d’expressió i comunicació.

“L’exploració de l’inconscient a l’hora de crear dóna resultats molt més personals i interessants. Les obres que sorgeixen de l’atzar, del mateix absurd són les obres que estan menys condicionades per les nostres pròpies creences i, per tant, són més autèntiques.”

La composició de les seves obres es nodreix de: revistes dels anys 50/70, fotografia antigues, gravats, papers pintats, fils, etc.

“Em sedueix, de manera excessiva, el joc artístic que es crea amb el collage. Et dóna l’oportunitat de fer creacions ràpides i composicions impossibles amb un toc surrealista. Assamblar  diferents fragments que no tenen gens que veure a priori, col·locar-los en suports diferents i donar-los l’oportunitat de formar part d’una obra nova té un costat molt romàntic i poètic.”

Se sent influenciada per les avantguardes del segle passat com a dadaisme i surrealisme i la seva font d’inspiració té una naturalesa eclèctica: feminisme, naturalesa, música, arquitectura, geometria, objecte oposat, decadència, etc

 

Imanol Buisán (Terrassa)

Feminista, ciclista amateur, dissenyador gràfic, artista, usuari, Imanol Buisán ha trobat en el collage el seu idioma i indaga a través d’un exercici diari amb ell, per així trobar dialectes que li permetin parlar, narrar, portant al plàstic reflexions i banalitats.

El seu treball ha estat publicat en Ground Magazine, Maintenaint, Collage Collective books entre unes altres. Col·labora amb diferents fanzines, realitzat a Espanya i fora.

Ha exposat el seu treball en diferents sales i galeries de Barcelona, Madrid, Istanbul, Tallín, Terrassa, Càceres, València, Saragossa.