Agenda


maig
4
ds.
IV Trobada USk Catalunya - Turó de la Seu Vella
maig 4 - 10:00 am – 7:00 pm

 

Els Urban Sketchers són un moviment que es dóna a nivell internacional, una comunitat global que practica el dibuix en directe de ciutats i pobles, plasmant des d’arquitectura a escenes generals de carrer, actes culturals, etc. Són gent que compartim la nostra afecció artística a les xarxes socials, tenint així l’oportunitat de conèixer el treball de dibuixants d’arreu del món al mateix temps de poder compartir comentaris amb milers de persones.

https://www.facebook.com/groups/dibuixalleida/

 

Ho organitza: Urban Sketchers Lleida

DIADA DE SANT ANASTASI: Anada a ofici, sortida del sant i processó - Plaça Paeria
maig 4 - 10:30 am

10.30 h. Plaça Paeria

Anada a Ofici

Els Gegants encapçalen l’anada a ofici de la Corporació Municipal, amb els Macers, la bandera de la ciutat, les Pubilles, els Heralds i els Signífers, les Trampes, el Penó i la Banda Municipal.

 

11 h. Catedral Nova

Ofici solemne en honor a Sant Anastasi

Presidit pel bisbe de la Diòcesi, monsenyor Salvador Giménez, i concelebrat pel degà i capítol catedral i rectors de la ciutat, amb l’assistència del paer en cap, la Corporació Municipal, les primeres autoritats i les Pubilles de la festa.

L’ofici religiós serà solemnitzat pel Petit Cor de la Catedral de Lleida, sota la direcció del mestre de capella, Mn. Joaquim Mesalles. A la sortida de la processó tindrà lloc el cant dels antics goigs en lloança de Sant Anastasi.

 

12.15 h. Catedral Nova

Sortida de Sant Anastasi i Procesó

Un cop finalitzat l’ofici, la imatge de Sant Anastasi, portada pel Grup Sardanista Montserrat, amb motiu del seu 45è aniversari. Surt de la Catedral i una ballada conjunta de tots els elements del seguici dóna inici a la processó amb la Moixiganga, el Ball de Moros i Cristians, els Bastoners del Pla de l’Aigua, el Ball de Cavallets, els Capgrossos, els Gegants, els Heralds i els Signífers amb el Penó i les Trampes, les Pubilles, els Ministrers de Lleida, la imatge de Sant Anastasi, les autoritats eclesiàstiques, els Macers, la bandera de la ciutat, la Corporació Municipal i la resta d’autoritats i representacions, la Banda Municipal, l’Àliga, els Castellers de Lleida, els càrrecs de la festa de Moros i Cristians, els infants amb el vestit típic de català en representació de les associacions cíviques i veïnals, les entitats de cultura popular i tradicional i les cases regionals.

 

12.45 h . Plaça de Sant Joan

Ofrena de flors

La processó arriba a la plaça de Sant Joan i la imatge es acollida per una ballada conjunta de tots els elements festius. Després de la ballada, té lloc l’inici de l’ofrena amb roses vermelles de les pubilles i, tot seguit, l’ofrena de les entitats i tota la ciutadania que vulgui participar-hi.

Tot seguit

Trasllat de Sant Anastasi a l’interior de l’església de Sant Joan, pel Grup Sardanista Montserrat i acompanyada pels Ministrers de Lleida

maig
7
dt.
Exhibició Lleida Street-Art - LleidaJove - La Palma
maig 7 - 6:00 pm – 8:00 pm
Exhibició Lleida Street-Art - LleidaJove - La Palma

 

Exhibició en viu d’art urbà al carrer realitzat pels joves del projecte Lleida Street-Art

 

Ho organitza: LleidaJove- Departament de Joventut

 

Activitat gratuïta i dirigida a tots els públics

Inauguració de l’exposició 70 anys del Gegant Rei. Imatges d’una arribada. Mostra de fotografies de Manel Torres Tatjé - Casa dels Gegants - Soterrani
maig 7 - 7:00 pm

70 anys del Gegant Rei. Imatges d’una arribada. Mostra de fotografies de Manel Torres Tatjé, que documenten l’arribada del Gegant Jaume I a la ciutat l’any 1949

Com cada any, la Casa dels Gegants per Festa Major acull una exposició divulgativa de cultura popular. Es podrà veure fins al 26 de maig.

Hi col·labora: Família Torres

maig
12
dg.
51è Concurs de pintura ràpida Ciutat de Lleida - Seu del Cercle de Belles Arts (c. Major, 24)
maig 12 - 9:00 am – 2:00 pm
51è Concurs de pintura ràpida Ciutat de Lleida - Seu del Cercle de Belles Arts (c. Major, 24)

Tema a tractar “Centre Històric – La Cuirassa i voltants”

Inscripcions: de 9 a 11 h a la seva seu.

Ho organitza: Cercle de Belles Arts de Lleida.

Hi Col·labora: Ajuntament de Lleida, IEI i  Armats de Lleida

Gratuït