Agenda


febr.
27
dl.
8 de març 2017. Exposició fotogràfica. Gènere i dret de la salut. - Col.legi Oficial de Farmacèutics de Lleida
febr. 27 - 9:00 am – març 17 - 7:00 pm
8 de març 2017. Exposició fotogràfica. Gènere i dret de la salut. - Col.legi Oficial de Farmacèutics de Lleida | Lleida | Catalunya | Espanya

Gènere i dret a la salut: una mirada a la lluita de les dones de la República Democràtica del Congo. Un projecte de Farmamundi.

Podeu consultar el programa complert d’actes entorn del 8 de març al següent enllaç:

Programa unitari actes entorn del 8 de març 2017

Mercat del Pla: mercat radical de moda
febr. 27 - 10:00 am
Mercat del Pla: mercat radical de moda - Lleida | Catalunya | Espanya

Mercat del Pla és un mercat  radical de moda que romandrà obert tot el mes de dilluns a dissabte de 10 a 20.30h. Les botigus adjacents al mercat (Desigual, Melé…), estaran obertes de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 17 a 20.30h. I dissabtes de 10 a 20.30h.

Mesos de juliol i agost: tancat per vacances

Es tracta d’un  nou concepte de retail, un espai de pop up stores o botigues efímeres que es renovaran cada mes.  Las ventes seran de stocks, amb grans descomptes, tot i que també hi hauran petites col·leccions o noves línies de marques.

Activitats complementàries , consulteu el programa

XX Biennal d’Art Contemporani Català - Biblioteca Pública de Lleida - claustre de l'Hemeroteca
febr. 27 - 10:00 am
XX Biennal d'Art Contemporani Català - Biblioteca Pública de Lleida - claustre de l'Hemeroteca | Lleida | Catalunya | Espanya

L’acte inaugural de la Biennal serà el dissabte 14 de gener de 2017 a les 12.30 h

Consulteu horari biblioteca

Del 14 de gener al 28 de febrer del 2017, es podrà veure la XX Biennal d’Art Contemporani Català al Claustre Hemeroteca de la Biblioteca Pública de Lleida. Aquesta mostra itinerant, que aposta per l’art més nou dels joves creadors del país, és organitzada i coproduïda per Canals-Galeria d’Art i l’Ajuntament de Sant Cugat, i compta amb la col·laboració d’institucions i empreses públiques i privades.

A la convocatòria d’aquesta edició s’hi varen presentar 61 dossiers, d’entre els quals el jurat en va seleccionar 7 que conformen la mostra d’enguany. Les obres escollides són representatives dels diferents corrents de la plàstica que en aquests moments conreen els joves artistes catalans.

La Biennal va néixer l’any 1977, i ha donat a conèixer al llarg de quatre dècades, l’art emergent i els artistes d’avantguarda del moment, alguns d’ells reconeguts internacionalment com són, entre d’altres, Tom Carr, Pep Agut, Sergi Barnils, Martín Carral, Albert Gonzalo, Xavier Grau, Ignasi Aballí, Susanna Solano, Perejaume…

 

L’Ajuntament no es fa responsable de les anul•lacions o modificacions dels actes programats per entitats organitzadores alienes a l’Ajuntament de Lleida.

Exposició Mediterrani - CaixaForum Lleida
febr. 27 - 10:24 am

medusa-cat-2La riquesa i la diversitat del Mediterrani no tan sols té a veure amb la vida que habita a les seves aigües, sinó també amb la flora i la fauna que poblen les seves costes, marcades per una climatologia temperada. En aquesta exposició t’oferim una perspectiva àmplia del Mediterrani, com una àrea biològicament fascinant, tot i que, avui dia, diversos factors n’amenacen seriosament la sostenibilitat mediambiental.
La visita a l’exposició et permetrà conèixer quin ha estat el passat d’aquest mar, comprovar quin n’és el present i veure quins reptes se’ns plantegen per a la seva sostenibilitat pensant en el futur. Pel fet de ser un mar amb costes molt densament poblades, i per la mida i la capacitat de renovació limitada que té, actualment obté una de les taxes de contaminació i de perill d’extinció d’espècies més elevades del món.

La sostenibilitat del Mare Nostrum és, sens dubte, un repte important; visitar aquesta exposició et canviarà la manera de mirar el mar.

 

 

Horari de visita de l’exposició: de dilluns a dissabte, de 10 a 20 h
Diumenges i festius, d’11 a 14 h
24, 26 i 31 de desembre, de 10 a 14 h
25 de desembre i 1 i 6 de gener, tancat

L’Ajuntament no es fa responsable de les anul•lacions o modificacions dels actes programats per entitats organitzadores alienes a l’Ajuntament de Lleida.

Garrotin - Centre Cívic del Centre Històric
febr. 27 - 6:00 pm – 8:00 pm
MÚSICA: BATUCADA – ASSAIG DE LA BANDA RETOCADA - Local d'assaig de la Retocada (parc científic i tecnològic de Gardeny).
febr. 27 - 8:00 pm – 10:00 pm
febr.
28
dt.
Seminari “Periodisme i gènere” - Sala Alfred Perenya
febr. 28 - 9:30 am – 11:30 am
Seminari "Periodisme i gènere" - Sala Alfred Perenya | Lleida | Catalunya | Espanya

SEMINARI

“PERIODISME I GÈNERE”

Xè Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida

Sala Alfred Perenya – ( Blondel, 64)

 

9:30 h. CONFERÈNCIA: La imatge de les dones als mitjans de comunicació, a càrrec de Joana Gallego, professora titular de periodisme i directora de l’Observatori d’Igualtat de la UAB

10:30 h. TAULA DE DIÀLEG El tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació, conduïda per Roser Perera, periodista de Catalunya Ràdio, i amb la participació de professionals experts/es amb els següents àmbits:

  • Judicial: Anna Nadal, advocada i presidenta de la Comissió del Torn d’Ofici de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Lleida
  • Mitjans de comunicació: Joana Gallego, professora titular de periodisme i directora de l’Observatori d’Igualtat de la UAB
  • Policial: Salvador Gallego, agent de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra
  • Psicosocial: Cristina Vidal, directora del Servei d’Intervenció Especialitzada del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya a Lleida.

 

Cal inscripció prèvia al telèfon 973230437 (Col·legi Oficial de Psicologia de Lleida)

Exposició “GRANADOS, DE PARÍS A GOYA” - Sala d'exposicions temporals del Museu de Lleida
febr. 28 - 10:00 am
Exposició "GRANADOS, DE PARÍS A GOYA" - Sala d'exposicions temporals del Museu de Lleida  | Lleida | Cataluña | Espanya

Del 19 de gener al 30 d’abril.

Des dels anys d’estudi a París fins a les últimes composicions inspirades en Goya, la vida i l’obra d’Enric Granados (1867-1916) va ser un recorregut literari i pictòric.
La seva música era un perfum poètic,  una olor plàstica, plena d’imatges sorprenents i de descripcions líriques. L’exposició celebra l’artista, el  músic que llegia, el pianista que pintava, en el cent  cinquantè aniversari del seu naixement a Lleida.

 

Comissari: Joaquim Rabaseda

Coordinació i documentació: Carmen Berlabé

Museografia i muntatge: Croquis S.A.

Producció: Museu de la Música de Barcelona i Museu de Lleida

 

Horari:

Dimarts, dimecres, dijous i dissabtes: de 10h a 14h i de 16h a 18h
Divendres, diumenges i festius: de 10h a 14h

Exposició permanent “Aigües del món” - Museu de l'Aigua: Campament de la Canadiense
febr. 28 - 10:00 am
Exposició permanent "Aigües del món" - Museu de l'Aigua: Campament de la Canadiense | Lleida | Catalunya | Espanya

De dimarts a divendres, de 10 a 14 h. Dissabtes, de 17 a 20 h. Tancat: dilluns, diumenges i festius.

Exposició de la col·lecció d’ampolles d’aigua d’arreu del món del Museu de l’Aigua de Lleida, portades pels mateixos visitants. Actualment compta amb 2.200 ampolles, que destaquen per l’origen de l’aigua, la diversitat d’envasos, el disseny i les etiquetes i per la històra i particularitats de cada ampolla.

Participeu-hi! Porteu la vostra ampolla i convertiu-vos en donants.

Exposició permanent “La força de l’aigua. El Dr. Pearson i les obres de La Canadiense a Lleida” - Museu de l'Aigua: Campament de la Canadiense
febr. 28 - 10:00 am
Exposició permanent "La força de l'aigua. El Dr. Pearson i les obres de La Canadiense a Lleida" - Museu de l'Aigua: Campament de la Canadiense | Lleida | Catalunya | Espanya

De dimarts a divendres, de 10 a 14 h. Dissabtes, de 17 a 20 h. Tancat: dilluns, diumenges i festius.

Exposició central del Museu de l’Aigua, on s’explica la construcció del canal i la central hidroelèctrica de Seròs per part de La Canadiense, la fundació d’aquesta empresa per part de l’enginyer Pearson, i la importància que aquestes obres tingueren per a Lleida i per a l’electrificació de Catalunya.

S’hi poden contemplar peces originals, imatges antigues i documentals divulgatius sobre el tema. L’exposició ocupa part dels antics habitatges, no conservats, que l’empresa va construir al costat del canal de Seròs per als treballadors i les seves famílies.