Agenda


març
20
dl.
“Martin Llavaneras / Eulalia Valldosera” - centre d'Art La Panera
març 20 - 10:30 am – abr. 30 - 8:00 pm
"Martin Llavaneras / Eulalia Valldosera" - centre d'Art La Panera


Martín Llavaneras
HUMUS RECALLS CURVATURES

Un projecte que incorpora un conjunt de columnes escultòriques realitzades a partir de suports per a plantes, i un sistema de reg que recorre i polvoritza regularment extractes vegetals fermentats.

Eulalia Valldosera
PLASTIC MANTRA

Cant guaridor per a les aigües del mar i l’illa de Capri guiat per la Sibil·la cumana que viu als Camps Ardents, a la vora de Nàpols, i al centre del meu cor, prop de totes aquelles forces subtils i naturals amb qui he cocreat els camins per les seves terres, el vídeo i el mantell, com a ofrenes als seus missatges de llum.

Martín Llavaneras i Eulalia Valldosera han gaudit durant l’any 2016 de dues beques de residència i producció al Centre d’Art i Natura de Farrera.

març
27
dl.
Exposició: ‘Fila 7, cinemes amb història’ - Institut d'Estudis Ilerdencs. Sala Montsuar II
març 27 Tot el dia
Exposició: 'Fila 7, cinemes amb història' - Institut d'Estudis Ilerdencs. Sala Montsuar II | Lleida | Cataluña | Espanya

 

Juan Plasencia fotografia els 43 cinemes de sala única que queden a tot l’Estat.

Del 27 de març al 29 d’abril, l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de Lleida, acollirà l’exposició Fila 7, cinemes amb història, un reportatge del fotògraf documentalista Juan Plasencia, representat per l’agència Zoom, en el marc de la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya. Aquesta exposició ha itinerat per diverses ciutats de l’estat com Madrid, Castelló i Barcelona.

Fila 7, cinemes amb història és un reportatge que reuneix els testimonis de persones que estan al capdavant dels 43 cinemes de sala única que hi ha a Espanya. Alguns d’aquests cinemes porten més de dos segles a l’esquena. Ara, aquestes llegendàries sales lluiten per no tancar.

En temps de multisales i de consum de cinema a través de diverses plataformes telemàtiques, aquests cinemes constitueixen un patrimoni d’indubtable valor cultural, històric i arquitectònic que s’està extingint lenta i inexorablement. En la majoria dels casos, aquestes sales van deixar de ser rendibles des de fa molt temps, però s’han resistit a tancar perquè aquests cinemes no són només un negoci, sinó una llar per aquells que hi han viscut. Com és el cas d’en Joaquín Fuentes, gerent dels cinemes de Peñaranda de Bracamonte i Astorga, que va néixer al cinema d’estiu on treballaven els seus pares.

Per a la realització d’aquest treball documental únic, el fotògraf Juan Plasencia ha recorregut més de 20.000 km per tota la geografia espanyola documentant aquests llocs de memòria únics i coneixent a les persones que treballen dia i nit per assegurar-nos que “l’espectacle ha de continuar”.

Juan Plasencia (València 1975) és col·laborador de l’Agència ZOOM des de 2013. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, combina la seva feina de fotògraf documentalista amb la coodinació del Laboratori de Comunicació (LAB COM) a la Universitat Jaume I de Castelló. Fila 7 és el seu seté treball documental de llarg recorregut.

 

Horaris:

De dimarts a divendres: 10.00h a 14.00h / 17.30h a 20.30h
Dissabtes i festius: 12.00h a 14.00h / 17.30h a 20.30h
Diumenges: 12.00h a 14.00h
Tancada diumenges tarda i dilluns matí i tarda

8 de març de 2017. Exposició bibliogràfica. Dones: del silenci a la paraula (feminisme impertinent) - Biblioteca del Campus de Cappont
març 27 - 9:00 am
Exposició “La Suite Verdú” - Biblioteca Pública de Lleida. Claustre de l'Hemeroteca
març 27 - 10:00 am – 8:00 pm

Exposició dela col·lecció d’obra gràfica original del Centre d’Art Cal Talaveró de Verdú.

Inauguració de l’exposició: dimarts 7 de març a les 19.00 h

 

Horari:

  • Dilluns: de 15 a 20 h.
  • De dimarts a divendres: de 10 a 20 h.
  • Dissabtes: de 10 a 14 h.

Ho organitza: Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Ajuntament de Verdú, Centre d’Art Cal Talaveró i Biblioteca Pública de Lleida

 

L’Ajuntament no es fa responsable de les anul•lacions o modificacions dels actes programats per entitats organitzadores alienes a l’Ajuntament de Lleida.

Exposició del 2n Concurs de fotografia feminista Leonor Pedrico. Dones i moviments socials. - Biblioteca Pública de Lleida. Claustre de l'Àrea Infantil i Juvenil
març 27 - 10:00 am
Exposició del 2n Concurs de fotografia feminista Leonor Pedrico. Dones i moviments socials. - Biblioteca Pública de Lleida. Claustre de l'Àrea Infantil i Juvenil | Lleida | Espanya

Exposició dels treballs premiats en aquest concurs de fotografia.

Ho organitza: Grup de Dones de lleida

Hi col·laboren: Serveis Territorials de Cultura a Lleida i Biblioteca Pública de Lleida

 

L’Ajuntament no es fa responsable de les anul•lacions o modificacions dels actes programats per entitats organitzadores alienes a l’Ajuntament de Lleida.

Mercat del Pla: mercat radical de moda
març 27 - 10:00 am
Mercat del Pla: mercat radical de moda - Lleida | Catalunya | Espanya

Mercat del Pla és un mercat  radical de moda que romandrà obert tot el mes de dilluns a dissabte de 10 a 20.30h. Les botigus adjacents al mercat (Desigual, Melé…), estaran obertes de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 17 a 20.30h. I dissabtes de 10 a 20.30h.

Mesos de juliol i agost: tancat per vacances

Es tracta d’un  nou concepte de retail, un espai de pop up stores o botigues efímeres que es renovaran cada mes.  Las ventes seran de stocks, amb grans descomptes, tot i que també hi hauran petites col·leccions o noves línies de marques.

Activitats complementàries , consulteu el programa

GRUPS DE CONVERSA EN FRANCÈS NIVELL BÀSIC - Palma - centre de recursos juvenils
març 27 - 5:00 pm
Garrotin - Centre Cívic del Centre Històric
març 27 - 6:00 pm – 8:00 pm
SESSION INFORMATIVES: SERVEI VOLUNTARI EUROPEU - LA PALMA centre de recursos juvenils
març 27 - 6:00 pm
SESSION INFORMATIVES: SERVEI VOLUNTARI EUROPEU - LA PALMA centre de recursos juvenils | Lleida | Catalunya | Espanya

El Servei  Voluntari Europeu és una acció de la Unió Europea que permet a joves de 17 a 30 anys fer de voluntaris a un altre país. Col·laboraràs en un projecte solidari de fins a 12 mesos i de la temática que tris, amb les despeses de viatge, allotjament i alimentació a càrrec de la UE.

 

Celebració del Dia Mundial de la Poesia i del Dia Mundial del Teatre. Grup TOAR - Biblioteca Pública de Lleida. Sala d'Actes
març 27 - 6:30 pm – 12:30 pm
Celebració del Dia Mundial de la Poesia i del Dia Mundial del Teatre. Grup TOAR - Biblioteca Pública de Lleida. Sala d'Actes | Lleida | Espanya

 

Celebració del Dia Mundial de la Poesia i Dia Mundial del Teatre a càrrec del grup TOAR.

1a part. Dia Mundial del Teatre: Lectura del manifest, lectura de “petits passatges teatrals indispensables”, tot seguit “Paraules de Terra” text i poesia.

2a part. Dia Mundial de la Poesia: Lectura del manifest i dedicada al poeta lleidatà Jaume Agelet i Garriga, que forma part d’un cicle de poetes de Lleida.

Ho organitzen: Associació teatral TOAR i Biblioteca Pública de Lleida.

 

L’Ajuntament no es fa responsable de les anul·lacions o modificacions dels actes programats per entitats organitzadores alienes a l’Ajuntament de Lleida.