Agenda


abr.
28
dv.
Exposició: ‘Fila 7, cinemes amb història’ - Institut d'Estudis Ilerdencs. Sala Montsuar II
abr. 28 Tot el dia
Exposició: 'Fila 7, cinemes amb història' - Institut d'Estudis Ilerdencs. Sala Montsuar II | Lleida | Cataluña | Espanya

 

Juan Plasencia fotografia els 43 cinemes de sala única que queden a tot l’Estat.

Del 27 de març al 29 d’abril, l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de Lleida, acollirà l’exposició Fila 7, cinemes amb història, un reportatge del fotògraf documentalista Juan Plasencia, representat per l’agència Zoom, en el marc de la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya. Aquesta exposició ha itinerat per diverses ciutats de l’estat com Madrid, Castelló i Barcelona.

Fila 7, cinemes amb història és un reportatge que reuneix els testimonis de persones que estan al capdavant dels 43 cinemes de sala única que hi ha a Espanya. Alguns d’aquests cinemes porten més de dos segles a l’esquena. Ara, aquestes llegendàries sales lluiten per no tancar.

En temps de multisales i de consum de cinema a través de diverses plataformes telemàtiques, aquests cinemes constitueixen un patrimoni d’indubtable valor cultural, històric i arquitectònic que s’està extingint lenta i inexorablement. En la majoria dels casos, aquestes sales van deixar de ser rendibles des de fa molt temps, però s’han resistit a tancar perquè aquests cinemes no són només un negoci, sinó una llar per aquells que hi han viscut. Com és el cas d’en Joaquín Fuentes, gerent dels cinemes de Peñaranda de Bracamonte i Astorga, que va néixer al cinema d’estiu on treballaven els seus pares.

Per a la realització d’aquest treball documental únic, el fotògraf Juan Plasencia ha recorregut més de 20.000 km per tota la geografia espanyola documentant aquests llocs de memòria únics i coneixent a les persones que treballen dia i nit per assegurar-nos que “l’espectacle ha de continuar”.

Juan Plasencia (València 1975) és col·laborador de l’Agència ZOOM des de 2013. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, combina la seva feina de fotògraf documentalista amb la coodinació del Laboratori de Comunicació (LAB COM) a la Universitat Jaume I de Castelló. Fila 7 és el seu seté treball documental de llarg recorregut.

 

Horaris:

De dimarts a divendres: 10.00h a 14.00h / 17.30h a 20.30h
Dissabtes i festius: 12.00h a 14.00h / 17.30h a 20.30h
Diumenges: 12.00h a 14.00h
Tancada diumenges tarda i dilluns matí i tarda

8 de març de 2017. Exposició bibliogràfica. Dones: del silenci a la paraula (feminisme impertinent) - Biblioteca del Campus de Cappont
abr. 28 - 9:00 am
Exposició “GRANADOS, DE PARÍS A GOYA” - Sala d'exposicions temporals del Museu de Lleida
abr. 28 - 10:00 am
Exposició "GRANADOS, DE PARÍS A GOYA" - Sala d'exposicions temporals del Museu de Lleida  | Lleida | Cataluña | Espanya

Del 19 de gener al 30 d’abril.

Des dels anys d’estudi a París fins a les últimes composicions inspirades en Goya, la vida i l’obra d’Enric Granados (1867-1916) va ser un recorregut literari i pictòric.
La seva música era un perfum poètic,  una olor plàstica, plena d’imatges sorprenents i de descripcions líriques. L’exposició celebra l’artista, el  músic que llegia, el pianista que pintava, en el cent  cinquantè aniversari del seu naixement a Lleida.

 

Comissari: Joaquim Rabaseda

Coordinació i documentació: Carmen Berlabé

Museografia i muntatge: Croquis S.A.

Producció: Museu de la Música de Barcelona i Museu de Lleida

 

Horari:

Dimarts, dimecres, dijous i dissabtes: de 10h a 14h i de 16h a 18h
Divendres, diumenges i festius: de 10h a 14h

Exposició “La Suite Verdú” - Biblioteca Pública de Lleida. Claustre de l'Hemeroteca
abr. 28 - 10:00 am – 8:00 pm

Exposició dela col·lecció d’obra gràfica original del Centre d’Art Cal Talaveró de Verdú.

Inauguració de l’exposició: dimarts 7 de març a les 19.00 h

 

Horari:

  • Dilluns: de 15 a 20 h.
  • De dimarts a divendres: de 10 a 20 h.
  • Dissabtes: de 10 a 14 h.

Ho organitza: Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Ajuntament de Verdú, Centre d’Art Cal Talaveró i Biblioteca Pública de Lleida

 

L’Ajuntament no es fa responsable de les anul•lacions o modificacions dels actes programats per entitats organitzadores alienes a l’Ajuntament de Lleida.

Exposició permanent “Aigües del món” - Museu de l'Aigua: Campament de la Canadiense
abr. 28 - 10:00 am
Exposició permanent "Aigües del món" - Museu de l'Aigua: Campament de la Canadiense | Lleida | Catalunya | Espanya

De dimarts a divendres, de 10 a 14 h. Dissabtes, de 17 a 20 h. Tancat: dilluns, diumenges i festius.

Exposició de la col·lecció d’ampolles d’aigua d’arreu del món del Museu de l’Aigua de Lleida, portades pels mateixos visitants. Actualment compta amb 2.200 ampolles, que destaquen per l’origen de l’aigua, la diversitat d’envasos, el disseny i les etiquetes i per la històra i particularitats de cada ampolla.

Participeu-hi! Porteu la vostra ampolla i convertiu-vos en donants.

Exposició permanent “La força de l’aigua. El Dr. Pearson i les obres de La Canadiense a Lleida” - Museu de l'Aigua: Campament de la Canadiense
abr. 28 - 10:00 am
Exposició permanent "La força de l'aigua. El Dr. Pearson i les obres de La Canadiense a Lleida" - Museu de l'Aigua: Campament de la Canadiense | Lleida | Catalunya | Espanya

De dimarts a divendres, de 10 a 14 h. Dissabtes, de 17 a 20 h. Tancat: dilluns, diumenges i festius.

Exposició central del Museu de l’Aigua, on s’explica la construcció del canal i la central hidroelèctrica de Seròs per part de La Canadiense, la fundació d’aquesta empresa per part de l’enginyer Pearson, i la importància que aquestes obres tingueren per a Lleida i per a l’electrificació de Catalunya.

S’hi poden contemplar peces originals, imatges antigues i documentals divulgatius sobre el tema. L’exposició ocupa part dels antics habitatges, no conservats, que l’empresa va construir al costat del canal de Seròs per als treballadors i les seves famílies.

Exposició: Gestos iconoclastes, imatges heterodoxes - CaixaFòrum Lleida
abr. 28 - 10:00 am
Exposició: Gestos iconoclastes, imatges heterodoxes - CaixaFòrum Lleida | Lleida | Espanya

Gestos iconoclastes, imatges heterodoxes. L’Obra Social “la Caixa” presenta la segona edició de Comisart. Noves mirades sobre la Col·lecció “la Caixa”, convocatòria d’ajudes creada per promoure el comissariat emergent en l’àmbit de l’art contemporani i donar més projecció a joves que inicien el seu camí professional. Comisart ofereix als joves professionals l’oportunitat de fer un comissariat a partir dels fons de la Col·lecció d’Art Contemporani “la Caixa”, el MACBA i artistes joves.

L’exposició Gestos iconoclastes, imatges heterodoxes és la segona exposició de la convocatòria i planteja una reflexió arran de la destrucció i la desmitificació de la imatge des de l’art contemporani. Parteix d’un principi nuclear: l’ambivalència que es troba en tot acte iconoclasta, abordada mitjançant el treball d’artistes que posen en crisi l’estatut d’icones convencionals i, per tant, de les idees o les figures d’autoritat que hi estan associades. L’exposició desvela la veneració i la fascinació pel poder silenciós i hipnòtic que la imatge exerceix sobre artistes i espectadors a parts iguals. Comissari: Carlos Martín

 

Horari:

De dilluns a dissabte, de 10 a 20 h
Diumenges i festius, d’11 a 14 h

L’Ajuntament no es fa responsable de les anul·lacions o modificacions dels actes programats per entitats organitzadores alienes a l’Ajuntament de Lleida.

SETMANA SANTA LLEIDA 2017 – Exposició fotogràfica: “L’Ull Confrare” - Sala d’exposicions de la Fecoll
abr. 28 - 10:00 am
“Martin Llavaneras / Eulalia Valldosera” - centre d'Art La Panera
abr. 28 - 10:30 am – 8:00 pm
"Martin Llavaneras / Eulalia Valldosera" - centre d'Art La Panera


Martín Llavaneras
HUMUS RECALLS CURVATURES

Un projecte que incorpora un conjunt de columnes escultòriques realitzades a partir de suports per a plantes, i un sistema de reg que recorre i polvoritza regularment extractes vegetals fermentats.

Eulalia Valldosera
PLASTIC MANTRA

Cant guaridor per a les aigües del mar i l’illa de Capri guiat per la Sibil·la cumana que viu als Camps Ardents, a la vora de Nàpols, i al centre del meu cor, prop de totes aquelles forces subtils i naturals amb qui he cocreat els camins per les seves terres, el vídeo i el mantell, com a ofrenes als seus missatges de llum.

Martín Llavaneras i Eulalia Valldosera han gaudit durant l’any 2016 de dues beques de residència i producció al Centre d’Art i Natura de Farrera.