Agenda


set.
20
dc.
«CARLES CONGOST. A SENSE OF WONDER» - centre d'Art La Panera
set. 20 - 9:25 am
«CARLES CONGOST. A SENSE OF WONDER» - centre d'Art La Panera

A sense of wonder (un sentit de la meravella o la capacitat de meravellar-se) és una proposta expositiva que reuneix els treballs més recents de l’artista Carles Congost. Es tracta d’una coproducció entre el Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona i el Centre d’Art la Panera, Lleida.

L’exposició aplega quatre projectes videogràfics: The Artist behind the Aura (2014) i Simply the Best (2016) al Bòlit_laRambla i Abans de la casa / Un biopic inestable a través del sonido Sabadell (2015) i Wonders (2016) al Bòlit_StNicolau.

Són treballs que s’han vist molt poc a casa nostra (en algun cas, són inèdits) i venen avalats per diversos premis i distincions. Com és habitual en ell, no deixa de banda la desinhibició a l’hora de fer servir referents del món del pop o de la cultura de masses, ni el recurs cap a mitologies personals, ni molts d’altres aspectes que han caracteritzat la seva obra i, sovint, han fet difícil posar-lo dins una classificació a l’ús.

A nivell temàtic hi ha dos grans eixos que vertebren aquests treballs: la música i la pràctica artística, però sempre com un recurs argumental per obrir portes cap a d’altres aspectes més universals tot evitant la literalitat i les veritats incontestables. En essència, aquesta proposta aprofundeix en la capacitat que tenen aquests treballs de sorprendre’ns, de confrontar-nos com a espectadors, de descobrir coses que no es creuen possibles en primera instància…En la capacitat de meravellar-se (A sense of wonder).

Carles Congost té una sòlida trajectòria que inclou nombroses distincions com la Beca de Artes Plásticas de la Fundación Botín (2014), el segon Premi de Videocreació impulsat per LOOP Barcelona, la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya i l’Arts Santa Mònica (2015), el Premi de Videoart de la Fundación BBVA (2015) i el Premi Ciutat de Palma (2016). El 2016 va participar en la biennal internacional Manifesta 11 a Zuric (Suïssa) amb l’obra Simply The best que va assolir un gran reconeixement. Aquesta exposició suposa la presentació al nostre país d’aquesta obra.

Comissari: David Santaeulària

Exposició permanent “Aigües del món” - Museu de l'Aigua: Campament de la Canadiense
set. 20 - 10:00 am
Exposició permanent "Aigües del món" - Museu de l'Aigua: Campament de la Canadiense | Lleida | Catalunya | Espanya

De dimarts a divendres, de 10 a 14 h. Dissabtes, de 17 a 20 h. Tancat: dilluns, diumenges i festius.

Exposició de la col·lecció d’ampolles d’aigua d’arreu del món del Museu de l’Aigua de Lleida, portades pels mateixos visitants. Actualment compta amb 2.200 ampolles, que destaquen per l’origen de l’aigua, la diversitat d’envasos, el disseny i les etiquetes i per la històra i particularitats de cada ampolla.

Participeu-hi! Porteu la vostra ampolla i convertiu-vos en donants.

Exposició permanent “La força de l’aigua. El Dr. Pearson i les obres de La Canadiense a Lleida” - Museu de l'Aigua: Campament de la Canadiense
set. 20 - 10:00 am
Exposició permanent "La força de l'aigua. El Dr. Pearson i les obres de La Canadiense a Lleida" - Museu de l'Aigua: Campament de la Canadiense | Lleida | Catalunya | Espanya

De dimarts a divendres, de 10 a 14 h. Dissabtes, de 17 a 20 h. Tancat: dilluns, diumenges i festius.

Exposició central del Museu de l’Aigua, on s’explica la construcció del canal i la central hidroelèctrica de Seròs per part de La Canadiense, la fundació d’aquesta empresa per part de l’enginyer Pearson, i la importància que aquestes obres tingueren per a Lleida i per a l’electrificació de Catalunya.

S’hi poden contemplar peces originals, imatges antigues i documentals divulgatius sobre el tema. L’exposició ocupa part dels antics habitatges, no conservats, que l’empresa va construir al costat del canal de Seròs per als treballadors i les seves famílies.

Exposició «FOTOMAIG’17»
set. 20 - 10:00 am

 

CASA DELS GEGANTS
Av. Blondel, 64
Dilluns, de 10-14 h. Dimarts a divendres, de 10-14 h i de 17-20 h. Dissabtes, d’11-13.30 h i de 17-20 h. Diumenges i festius, d’11-13.30 h.

«LO SIENTO» - Centre d'Art La Panera. Centre de documentació
set. 20 - 10:36 am
«LO SIENTO» - Centre d'Art La Panera. Centre de documentació | Lleida | Catalunya | Espanya

Exposició que mostra un recull de l’obra gràfica de l’estudi.

” Després de començar la carrera de disseny industrial a l’Escola de Disseny Elisava (Barcelona), Borja Martínez es va trasllada a Londres el 1999 per estudiar disseny gràfic al London College of Printing (avui, London College of Communication).

Durant aquells quatre anys, va compaginar els estudis amb una feina a mitja jornada com a dissenyador a l’estudi Visioncorp; el 2004, torna a Barcelona per treballar a Gráfica (www.graficadesign.com) i, un any més tard, a Basedesign (www.basedesign.com), a mitja jornada.

El 2005, Borja Martínez funda en solitari l’estudi Lo Siento, des d’on comença a desenvolupar diversos projectes de disseny i direcció d’art per a clients com Sandro Desii (fabricant italià de pasta i gelats amb el qual l’estudi va ser reconegut amb dos premis Laus pel disseny del seu packaging), The Pinker Tones (grup de música electrònica), Txoco (gastronomia), Roca (sanitaris), El Bulli (gastronomia), Macaco (músic), Easyled (empresa d’il·luminació), Triticum (premiat amb un Laus de plata el 2013), Acción Cultural Española AC / E, DHUB Museu del Disseny, CaixaForum, Museu Picasso, Dauro, Blanca de los Pirineos (guardonat amb un Laus de plata el 2013), i Audi, entre molts d’altres.

El 2010, Lo Siento és guardonat pel FAD (Foment de les Arts Decoratives) amb el premi Gran Laus pel projecte «Empo» (clínica d’osteopatia per a la qual va desenvolupar una tipografia polièdrica artesanal única).

El 2014, Borja Martínez és nominat per formar part de l’assemblea FAD. Aquell mateix any l’estudi és guardonat amb sis premis Laus pels projectes Can Pizza, Can Cisa, Erik Rosdahl, Partida Creus, Comaxurros i Nomomoto en categories que van des de la identitat corporativa, el packaging o el naming fins a la direcció d’art en il·lustració.

Actualment l’estudi està treballant en projectes que van des d’un restaurant a París, una agència creativa a Bahrain, una campanya nadalenca per a la revista de la periodista Oprah Winfrey, una agència de management a Miami, o una peça física per al futbol base del FC Barcelona, entre d’altres.

L’octubre de 2016 entra a formar part de la prestigiosa AGI (Alliance Graphique Internationale).

Avui dia, Lo Siento reuneix un equip de sis professionals i continua treballant en projectes en els camps del disseny corporatiu, el packaging, la restauració o el disseny de webs i d’exposicions.

L’estudi està especialment interessat a abordar íntegrament els projectes d’identitat. El tret més característic del treball de Lo Siento és la seva aproximació física i material a les solucions gràfiques, fet que dona com a resultat un disseny en el qual allò gràfic i allò industrial conviuen, en una constant recerca d’aliances amb els processos artesanals. ”

www.losiento.net