Agenda


març
12
dj.
MUD’20 – PAU RIBA – DIOPTRIA 50 - Cafè del Teatre
març 12 - 10:00 pm

 

PAU RIBA – DIOPTRIA 50

Doncs sí, fa ni més ni menys que 50 anys de l’edició del disc en català més celebrat de la història, el mític “Dioptria” d’en Pau Riba. Un doble àlbum que aplega rock àcid, folk passat de voltes, ritmanblús i deliris tròpic-mediterrànis com si estés abduït per el Tropicalisme brasiler d’aquells anys, en versió nostrada.

I sortosament hi ha una gira per interpretar el disc íntegre, acompanyat de la banda De Mortimers, espectacle que obrirà aquesta nova edició del MUD.

 

març
13
dv.
MUD’20 – DUO LA LOBA - Cafè del Teatre
març 13 - 10:30 pm

Guadalupe Álvarez Luchía i Javier Calequi són dos artistes argentins (ella també és actriu, i ell és el guitarrista que acompanya Jorge Drexler), que porten més de deu anys a Madrid. Ells són el Dúo La Loba, i s’acompanyen de dos músics més per presentar el seu nou disc “Verbena”.

Després d’un disc de debut molt intimista, amb el seu segon i meravellós “Verbena” recuperen ritmes tradicionals llatinoamericans (tan variats com el candombe, la milonga, el tango o el malambo entre altres) i ho barregen amb pop alternatiu i una xispa electrònica. Una refotuda meravella!

març
14
ds.
MUD’20 – IVORY TUSK - Grans Records
març 14 - 1:00 pm

I un altre argentí, en aquest cop afincat a Barcelona, és Ezequiel de Lima, conegut com a Ivory Tusk en la seva faceta de cantautor.

Amb només veu i guitarra, furga en la introspecció de l’existència humana i la relació amb la natura, inspirat per artistes com The Tallest Man on Earth o Jose Gonzalez.

MUD’20 – Concert doble de: CÁNOVAS, ADOLFO Y GUZMÁN + SACHIKO KANENOBU - Cafè del Teatre
març 14 - 9:00 pm

 

21 h. CÁNOVAS, ADOLFO Y GUZMÁN

canovas adolfo guzmanCorria l’any 1974 quan aquests tres músics, junt amb Rodrigo García, van formar el quartet conegut com Cánovas, Rodrigo, Adolfo y Guzmán, també coneguts per les sigles C.R.A.G.

Amb la bellesa del seu folk-pop carregat d’armonies vocals, han estat sempre comparats amb els mites nord-americans Crosby, Stills, Nash & Young.

El mateix 1974 va ser editat el seu primer àlbum, “Señora Azul”, que tot i passar desapercebut al seu dia, resulta ser avui considerat un dels millors àlbums espanyols del segle XX, incloent himnes com “Solo pienso en ti” o “Señora Azul”.

Un parell d’anades i vingudes en dècades posteriors, i sempre sense actuar en directe, completaren el seu bagatge, i ara tenim l’ocasió de disfrutar del seu directe (sense Rodrigo), 46 anys després de l’edició de “Señora Azul”.

 

 

22:30 h. SACHIKO KANENOBU

sachikoConsiderada la primera cantautora japonesa, Sachiko Kanenobu és la responsable del que unànimement es cita com al millor àlbum de folk i folk-rock fet mai al Japó.

El disc, de títol “Misora” i editat l’any 1971, viu una segona vida avui, redescobert per noves generacions d’aficionats arreu del món (va ser reeditat a Catalunya fa més de 10 anys, i l’any passat als EUA per Light in the Attic, mateix segell que va catapultar la tornada de Rodriguez).

Als seus 71 anys, Sachiko està fent concerts de manera ocasional (sold outs continuats al Japó i EUA), i en la seva segona visita a Europa actuarà de manera exclusiva a Lleida, una altra llegenda que sumar a les que ja han trepitjat el nostre escenari en aquests 14 anys.