DIADA DE SANT ANASTASI: Anada a ofici, sortida del sant i processó


10.30 h. Plaça Paeria

Anada a Ofici

Els Gegants encapçalen l’anada a ofici de la Corporació Municipal, amb els Macers, la bandera de la ciutat, les Pubilles, els Heralds i els Signífers, les Trampes, el Penó i la Banda Municipal.

 

11 h. Catedral Nova

Ofici solemne en honor a Sant Anastasi

Presidit pel bisbe de la Diòcesi, monsenyor Salvador Giménez, i concelebrat pel degà i capítol catedral i rectors de la ciutat, amb l’assistència del paer en cap, la Corporació Municipal, les primeres autoritats i les Pubilles de la festa.

L’ofici religiós serà solemnitzat pel Petit Cor de la Catedral de Lleida, sota la direcció del mestre de capella, Mn. Joaquim Mesalles. A la sortida de la processó tindrà lloc el cant dels antics goigs en lloança de Sant Anastasi.

 

12.15 h. Catedral Nova

Sortida de Sant Anastasi i Procesó

Un cop finalitzat l’ofici, la imatge de Sant Anastasi, portada pel Grup Sardanista Montserrat, amb motiu del seu 45è aniversari. Surt de la Catedral i una ballada conjunta de tots els elements del seguici dóna inici a la processó amb la Moixiganga, el Ball de Moros i Cristians, els Bastoners del Pla de l’Aigua, el Ball de Cavallets, els Capgrossos, els Gegants, els Heralds i els Signífers amb el Penó i les Trampes, les Pubilles, els Ministrers de Lleida, la imatge de Sant Anastasi, les autoritats eclesiàstiques, els Macers, la bandera de la ciutat, la Corporació Municipal i la resta d’autoritats i representacions, la Banda Municipal, l’Àliga, els Castellers de Lleida, els càrrecs de la festa de Moros i Cristians, els infants amb el vestit típic de català en representació de les associacions cíviques i veïnals, les entitats de cultura popular i tradicional i les cases regionals.

 

12.45 h . Plaça de Sant Joan

Ofrena de flors

La processó arriba a la plaça de Sant Joan i la imatge es acollida per una ballada conjunta de tots els elements festius. Després de la ballada, té lloc l’inici de l’ofrena amb roses vermelles de les pubilles i, tot seguit, l’ofrena de les entitats i tota la ciutadania que vulgui participar-hi.

Tot seguit

Trasllat de Sant Anastasi a l’interior de l’església de Sant Joan, pel Grup Sardanista Montserrat i acompanyada pels Ministrers de Lleida