El Museu de Lleida reobre les seves portes


El Museu de Lleida té previst reobrir les seves portes el proper dissabte 6 de juny, tant a l’exposició permanent com a la mostra d’obres seleccionades de la Col·lecció Gelonch Viladegut, que es podrà visitar fins a finals de 2020.

 

De dimarts a dissabtes: de 10h a 14h i de 17h a 19h
Diumenges i festius: de 10h a 14h

 

Després d’haver tancat el museu el passat 13 de març amb motiu de les mesures sanitàries dictades per fer front a la pandèmia del coronavirus SARS-Cov-2, ja fa setmanes que el museu treballava en l’elaboració d’un Pla de reobertura que garantís la màxima seguretat tant per al públic com per a les treballadores i treballadors del museu, així com per a la correcta conservació de les seves obres d’art. Es vol trasmetre la idea que el Museu de Lleida és un espai segur i saludable, que en aquests moments de desconfinament progressiu pot proporcionar moments de gaudi i comfort, molt recomanats tant pels professionals sanitaris com per d’altres sectors, com el de l’educació.

El Pla de reobertura fixa les mesures de prevenció i higiene, de distanciament i de senyalització per garantir aquesta seguretat. Aquestes mesures són:

– L’ús de la mascareta serà obligatori
– Caldrà respectar la distància mínima de seguretat de 2 metres entre persones
– Caldrà desinfectar-se les mans amb la solució hidroalcohòlica que proporcionarà el museu
– L’aforament general estarà reduït a la capacitat establerta en cada fase de l’estat d’alarma, i els auxiliars ordenaran el flux de visitants per evitar agrupacions en el recorregut de la visita
– Estarà prohibit tocar objectes i vitrines
– Hi haurà habilitades zones de descans per qui ho necessiti
– La visita al museu serà individual o en grups de convivència. Queden suspeses, de moment, les visites guiades per a grups i els itineraris i tallers educatius.
– L’ús de l’ascensor quedarà reduït a les persones amb dificultats de mobilitat, sempre prioritzant el seu ús de manera individual
– Per accedir a la botiga, caldrà l’ús de guants, que proporcionarà el museu.
– Les taquilles situades a la recepció del museu estaran, de moment, tancades
– S’han reforçat els serveis de neteja i es tancaran alguns dels lavabos
– Caldrà seguir en tot moment les indicacions del personal del museu
– L’entrada al museu serà gratuïta fins al 30 de juny. Després, es prioritzarà el pagament amb targeta de crèdit