“PAISATGES VISCUTS” de Mercè Humedas Parés


 

 

Després de set anys sense exposar individualment a L’Espai Cavallers hi torno amb molta il·lusió  per mostrar els meus darrers treballs.

 

El tema principal i fil conductor de la meva obra es la llum i la penombra (amb tota la seva gama de grisos). Busco atmosfera, emoció i sentiment, retenint instants de màgia. Parteixo sempre de l’observació directa de la realitat, afegint si cal, certa poesia.

 

Parlo de l’oblit, de la lleugeresa de les hores, la inconstància de la realitat que es dilueix en el temps. Parlo amb el pas de la llum, dels espais plens, caòtics, on es sent el silenci, on es veu la pols dipositada per l’oblit. Son reiteratius els llibres sense us, ignorats, acumulats, inservibles, els papers i arxivadors que volen continuar guardant la memòria, les histories i les experiències del viscut.

 

Les portes i finestres que es tanquen i obren també és un tema freqüent, deixant-nos ser una mica “voyeurs” d’altres vides, però essent-ne la llum un testimoni permanent.

 

Però també m’inspiren les coses petites, els objectes que m’envolten, que tinc al costat i em serveixen de model per al fet pictòric, perquè el que m’interessa es gaudir i gaudir sentint  lliscar la pintura davall del pinzell.

 

Treballo en composicions complicades, molt treballades on el dibuix és el protagonista i amb colors sòlits però fugint  d’estridències i buscant tots els matisos que em dona un color.

 

M’agradaria tenir la capacitat de produir emoció a l’espectador així com  jo la sento  quan pinto.

 

Així mateix us comuniquem que, cap al final de l’exposició, organitzarem un tast de vins tot acompanyat d’una cantautora, acte que us concretarem més endavant.