“THE ORDER OF CAPITAL” APROXIMACIÓ A LA MOSTRA «ORDER» DE DEMOCRACIA,A CÀRREC DE RUBÉN MARTÍNEZ, DOCTOR EN CIÈNCIA POLÍTICA I POLÍTIQUES PÚBLIQUES


Quan:
juliol 20, 2019 - 12:00 pm
2019-07-20T12:00:00+02:00
2019-07-20T12:30:00+02:00
Lloc:
Centre d’Art la Panera (planta 1)
"THE ORDER OF CAPITAL" APROXIMACIÓ A LA MOSTRA «ORDER» DE DEMOCRACIA,A CÀRREC DE RUBÉN MARTÍNEZ, DOCTOR EN CIÈNCIA POLÍTICA I POLÍTIQUES PÚBLIQUES - Centre d’Art la Panera (planta 1)

 

En aquesta aproximació a l’exposició «Order» del col·lectiu Democracia, Rubén Martínez proposa pensar l’ordre del capital com l’articulació de múltiples dimensions contradictòries, més enllà de la dualitat entre rics i pobres.

Sovint definim el capitalisme com un sistema d’organització econòmica basat en l’increment continu dels beneficis. En aquesta dinàmica, els rics són cada vegada més rics i els pobres, més pobres. El problema d’aquesta visió és que ens explica poc sobre com el capital governa realment el món, i ignora estratègies que no es redueixen al lucre i a l’intercanvi monetari.
L’ordre del capital està constituït per una dimensió geogràfica: actua sobre el territori i emmarca la nostra activitat en l’espai perquè produeixi valor. L’ordre del capital produeix cultura: ofereix horitzons desitjables i models de vida que condicionen els nostres patrons de consum i els nostres desitjos.

Rubén Martínez Moreno és membre i cofundador de La Hidra Cooperativa (www.lahidra.net), cooperativa de treball associat dedicada a la recerca i a l’anàlisi de l’economia política urbana; membre de la xarxa estatal Fundación de los Comunes (www.fundaciondeloscomunes.net).
És doctor en ciència política i polítiques públiques (UAB, 2018). Ha participat com a investigador en projectes europeus com TRANSGOB, centrat en l’estudi de la governança urbana al Regne Unit i Espanya, i en la recerca P2PValue, sobre governança comunitària en la xarxa.
És coautor de llibres com Barrios y crisis: Crisis económica, segregación urbana e innovación social (Tirant Humanidades, 2018), Rebeldías en común (Libros en Acción, 2017) o Innovación en cultura (Traficantes de Sueños, 2009).