UËNSDEI


Quan:
desembre 20, 2020 - 8:30 pm
2020-12-20T20:30:00+01:00
2020-12-20T21:00:00+01:00
Lloc:
cafè del teatre
Preu:
12 € / Anticipada: 10 € Codetickets
UËNSDEI - cafè del teatre

L’aforament estarà limitat a 70 persones.

Seguint les recomanacions sanitàries, utilitzar mascareta per accedir al local i procurar guardar les distàncies de seguretat.

“Mudança” (La Catenària 2020). Uënsdei aposta per la cura de les coses fetes a casa i, lluny de la producció massiva, es capbussen en la senzillesa dels sons que es cuinen a foc lent. El seu pop íntim recupera el so melòdic dels 90 per explicar històries, arranjades amb dedicació i detall. A contracorrent, en un moment en què la música es transforma en quelcom que cal consumir ràpid, les seves cançons combinen a parts iguals la cançó protesta i l’odissea de fons que acompanya en la ruta. Davant d’això, la formació reivindica els camins de llarg recorregut i la música no com a accessori, sinó com a canal.
El seu llegat ve del seu àlies previ, “Wednesday Lips”, sota el qual han autoeditat 4 àlbums des dels seus inicis l’any 2007; més d’una dècada en què han cultivat l’amalgama de la seva música que traspua temps i maduresa.
A cavall entre Lleida i Barcelona la banda ha tingut sempre a les Terres de Ponent el seu epicentre, des d’on ha canalitzat un impuls creatiu que ara sona en català.
Partint de les arrels de la música pop-folk anglosaxona, la formació recupera també els missatges de resistència dels cantautors del segle passat, fent-los més presents que mai al seu LP “Mudança” (La catenària 2020).
En el seu nou àlbum naveguen la mudança i els canvis que venen amb ella: la quotidianitat del dia a dia, el camí d’anar cap endins, la calma inesperada de retrobar-se amb la paraula i buscar-hi les nostres veritats, i finalment l’eufòria d’anar cap enfora i cridar-la amb totes les lletres, des dels terrats.
La cançó protesta de l’avui és segurament el repte que “Mudança” resol a través de les seves lletres i música. Hi és present el traç de les generacions passades, en la memòria que refà la història, i als horts que ens van deixar i que avui reviuen.
Mònica Guiteras Blaya, veu i lletres. Núria Comas López, veu. Albert Gilabert Roca, guitarres i teclats. Xavier Martí
Gómez, baix. Pol Alonso Mor, bateria, percussions i sintetitzadors